logo
RECEPT

Tortizza met vijgen, geitenkaas, honing en pistachenoten

Tortizza met vijgen, geitenkaas, honing en pistachenoten
INGREDIËNTEN

Eerder gaf ik al aan dat ik persoonlijk op dit moment in een smoothie fase zit, wat betekent dat ik vrijwel elke ochtend ontbijt met een smoothie. Eigenlijk zit ik tegelijkertijd ook in een tortizza fase. Gedurende de afgelopen weken heb ik al 5 keer tortizza’s op het menu gezet, steeds met wisselende toppings. Favoriet? Deze vijg-geitenkaas-pistache variant. Maar goed, ik zou een schoenzool met vijg en geitenkaas nog lekker vinden, zo briljant is die combi. Overigens kan ik een tortizza met vijg en geitenkaas meer aanraden dan een schoenzool, maar dat terzijde.

Dit recept is geschikt voor 2 tortizza’s. Dat was voor mij persoonlijk voldoende als avondmaaltijd, maar je kunt het ook voor 2 personen serveren als lichte lunch.

Tortizza met vijgen, geitenkaas, honing en pistachenoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verdeel eerst de spinazie over de twee tortilla’s.

Was de vijgen en snijd ze open. Ik sneed ze drie keer overdwars in, zodat je 6 puntjes krijgt die aan de onderkant nog aan elkaar vast zitten.

Verdeel de vijg en appel over de tortizza’s. Verkruimel de geitenkaas erover, en vervolgens de honing.

Zet de tortizza’s kort in de oven op 180 graden Celsius, als het kan met een grill aan de bovenkant – dat zorgt voor een knapperige tortilla en een mooi verkleurd randje op de geitenkaas.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties