INGREDIËNTEN
-
Tortilla 2 stuks (meergranen of volkoren!)
-
Spinazie 2 handjes
-
Vijgen 2 stuks
-
Appel 1/2 stuks, in dunne plakjes
-
Geitenkaas 100 gram
-
Pistachenoten 2 eetlepels, fijn gehakt
-
Honing 2 eetlepels
Eerder gaf ik al aan dat ik persoonlijk op dit moment in een smoothie fase zit, wat betekent dat ik vrijwel elke ochtend ontbijt met een smoothie. Eigenlijk zit ik tegelijkertijd ook in een tortizza fase. Gedurende de afgelopen weken heb ik al 5 keer tortizza’s op het menu gezet, steeds met wisselende toppings. Favoriet? Deze vijg-geitenkaas-pistache variant. Maar goed, ik zou een schoenzool met vijg en geitenkaas nog lekker vinden, zo briljant is die combi. Overigens kan ik een tortizza met vijg en geitenkaas meer aanraden dan een schoenzool, maar dat terzijde.
Dit recept is geschikt voor 2 tortizza’s. Dat was voor mij persoonlijk voldoende als avondmaaltijd, maar je kunt het ook voor 2 personen serveren als lichte lunch.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel eerst de spinazie over de twee tortilla’s.
Was de vijgen en snijd ze open. Ik sneed ze drie keer overdwars in, zodat je 6 puntjes krijgt die aan de onderkant nog aan elkaar vast zitten.
Verdeel de vijg en appel over de tortizza’s. Verkruimel de geitenkaas erover, en vervolgens de honing.
Zet de tortizza’s kort in de oven op 180 graden Celsius, als het kan met een grill aan de bovenkant – dat zorgt voor een knapperige tortilla en een mooi verkleurd randje op de geitenkaas.
INGREDIËNTEN
-
Tortilla 2 stuks (meergranen of volkoren!)
-
Spinazie 2 handjes
-
Vijgen 2 stuks
-
Appel 1/2 stuks, in dunne plakjes
-
Geitenkaas 100 gram
-
Pistachenoten 2 eetlepels, fijn gehakt
-
Honing 2 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties