Veganistische salade van quinoa en boerenkool

INGREDIËNTEN
-
Boerenkool 250 gram
-
Quinoa 185 gram
-
Broccoli 1 stuks
-
Cannellini bonen 1 blikje
-
-
Chilivlokken naar smaak
-
Edelgistvlokken naar smaak
-
Avocado 1 stuks
Deze veganistische salade is een recept van Joy, een 22-jarige student met haar eigen mode- en foodblog Fashion Food Fun Forever. Ze is vegetarisch en eet zo veel mogelijk veganistisch. Daarom zijn haar recepten allemaal vegan-friendly. Zo ook deze detox salade, waar je meerdere keren van kunt genieten. Het recept is voldoende als avondmaaltijd voor twee, of als lunch voor drie personen. Deze salade zit vol met groente, zodat je verzekerd bent van je dagelijkse portie vitamines en vezels. Graag gedaan!
Breng wat water aan de kook voor het koken van de quinoa.
Snijd de broccoli in roosjes en halveer deze. De grote stukken kun je in kwarten snijden.
Stoom de broccoli 2-3 minuten gaar in een stoompan of stoommandje, bijvoorbeeld boven de pan voor de quinoa.
Kook de quinoa ongeveer in een kwartiertje gaar.
Maak ondertussen de dressing door de avocado in een bleder te mixen met de limoensap, zout en peper. Je kunt eventueel wat chilivlokken en water toevoegen om de dressing wat te verdunnen.
Doe nu de boerenkool in een grote kom en voeg de uitgelekte quinoa toe.
Voeg hier ook de bonen en de dressing aan toe en meng het tot een lekkere salade.
Je kunt de broccoli erbij serveren of door de salade heen mengen.
Geniet van je lekkere, gezonde weekend!
INGREDIËNTEN
-
Boerenkool 250 gram
-
Quinoa 185 gram
-
Broccoli 1 stuks
-
Cannellini bonen 1 blikje
-
-
Chilivlokken naar smaak
-
Edelgistvlokken naar smaak
-
Avocado 1 stuks

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties