logo
RECEPT

Wentelteefjes met kokosbloesemsuiker en verse gojibessen

170915135920wentelimage.jpg
INGREDIËNTEN

Oké ik biecht het op: ik ben een ontbijtliefhebber. Er zijn gerust dagen waarop ik drie keer ontbijt. Of vier keer. Of vijf. Want zeg nou zelf, wentelteefjes kunnen toch ook prima als lunch? Of als diner? De eerste keer dat ik deze wentelteefjes maakte vond ik ze een tikje soppig. Op Instagram tipte Astrid dat ik een beetje bakpoeder moest toevoegen, en dat leverde een net wat steviger resultaat op. Thanks voor de tip! Gebruik voor het beste resultaat het liefst boterhammen die van zichzelf al stevig zijn, zoals speltboterhammen van de Natuurwinkel (die bevatten meestal geen broodverbeteraar en zijn dus wat compacter) of zuurdesembrood van een paar dagen oud. Met dit recept maak je één portie.

 

Als zoetmaker gebruikte ik kokosbloesemsuiker van Royal Green. Eigenlijk kende ik dit merk nog niet zo heel goed. Zonde, er zit een mooie filosofie achter het merk (puur, biologisch, kwaliteit), die bijzonder prettige producten oplevert. Ga ik onthouden. For the record: dit is niet gesponsord, ik ben gewoon fan! De bessen die je erbij ziet liggen zijn verse gojibessen, die ik (ingevroren) bestelde bij Inukshuk.

Kluts alle ingrediënten (behalve de boterhammen) tot een beslag. Zorg dat het bakpoeder goed mee geklutst wordt, zodat er geen klontjes overblijven.

 

Laat de boterhammen even weken in het beslag. Ze mogen zich goed volzuigen. 

 

Verhit een halve theelepel kokosolie in een koekenpan. Leg een van de wentelteefjes erin en bak ongeveer 3 minuten per kant. Zodra het beslag goudbruin kleurt is je wentelteefje klaar. Herhaal bij boterham nummer twee.

 

Garneer met een dot kwark, eventueel wat extra kokosbloesemsuiker en fruit. Ik gebruikte verse gojibessen, maar andere bessen, plakjes banaan of stukjes appel zijn ook erg lekker!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties