logo
RECEPT

Salted caramel granola

Salted caramel granola
INGREDIËNTEN

Als er iéts is dat alles lekkerder maakt, dan is dat gezouten karamel – om de een of andere reden beter bekend onder de Engelstalige benaming ‘salted caramel‘. Deze karamel kun je makkelijk zelf maken (kijk in dit recept hoe je zelf karamel maakt van gecondenseerde melk). Door er een snufje zout aan toe te voegen wordt het vanzelf gezouten karamel.

In principe maak je met dit recept 4-6 porties granola. Zelf doe ik er alleen meestal maximaal 3 ontbijtjes mee – salted caramel is zwaar verslavend. Wees gewaarschuwd!

Tip: Als je geen speltvlokken kunt vinden, dan kun je die ook gewoon vervangen door haver(mout)vlokken! Gebruik dan dus 200 gram havermout.

Salted caramel granola

Bereidingswijze salted caramel granola

(voor 4-6 porties)

Meng alle ingrediënten door elkaar. De kokosolie is misschien hard (die stolt bij kamertemperatuur), maar als je de granola kneedt met je vingers mengt het prima met de rest van de ingrediënten.

Tip: je kunt de kokosolie eventueel ook van tevoren smelten in een steelpannetje.

Rooster de granola 10-15 minuten op 180 graden Celsius.

Laat afkoelen. Bewaar koel en droog, bijvoorbeeld in een luchtdichte pot.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties