logo
FOODSPIRATION

Review & Win: Emerio slow juicer t.w.v. €88,- [AFGELOPEN]

020115150545sapimage.jpg

Mocht het je opgevallen zijn dat er verdraaid veel recepten voor verse zelfgemaakte sapjes voorbij komen op Foodness de laatste tijd: dat klopt. Ik ben een juicer aan het testen, en wel de Emerio SJ slow juicer. Meer info over deze slow juicer lees je hier in mijn eerste blog over dit apparaat, en hoe hij werkt demonstreer ik in onderstaande video. Deze juicer is voor €88,- te bestellen op wehkamp.nl.

 

 

Nu willen jullie natuurlijk vooral weten wat mijn mening is over deze juicer, zo kreeg ik te horen via o.a. Facebook en de reacties onder de eerste blog over dit apparaat. U roept, wij draaien. Om het overzichtelijk te houden zette ik de voor- en nadelen van deze juicer op een rij.

 

Voordelen:

– Werkt op een logische manier: ook zonder het instructieboekje erbij te pakken snap je hoe de juicer werkt. Daar hou ik van!

– Makkelijk uit elkaar te halen.

– Goeie prijs.

– Doet wat-ie belooft: levert veel sap zonder dat er veel hitte vrijkomt (zoals bij een gewone sapcentrifuge), waardoor er meer voedingsstoffen behouden blijven.

– De pulp is heel droog, wat betekent dat er echt zoveel mogelijk sap uit de ingrediënten geperst wordt en de opbrengst qua sap zo hoog mogelijk is.

 

Nadelen:

– De juicer maakt best wel veel kabaal.

– Het materiaal voelt enigszins budget of, anders gezegd, plastic. Wellicht zorgt dat er ook voor dat de juicer relatief veel geluid maakt.

– Hij verslikt zich soms in (te) grote of harde stukken. Als dat gebeurt, in mijn geval bij stukken harde peer, moet je die loswrikken met een vork en vervolgens stuk voor stuk aanduwen met de voedselstopper.

– De juicer werkt het best als je rustig werkt, en de tijd neemt om alle stukken groente en fruit een voor een toe te voegen. Dat betekent dat je zo 5-10 minuten bezig bent voor een kom sap. Dat is niet erg, maar je moet er dus wel even de tijd voor nemen.

– Het schoonmaken is niet ingewikkeld, maar omdat het relatief veel losse onderdelen zijn en je met een soort oversized tandenborstel de zeef schoon moet poetsen kost het wel wat tijd.

 

tomatensap, recept, juice, juicer, test, foodness

 

Conclusie

De Emerio juicer is vooral geschikt voor recreatief juicende mensen. Als je elke ochtend een vers sapje wil maken kost het best wel veel tijd om je groente en fruit te wassen, klein te snijden, 5-10 minuten te juicen en de machine vervolgens schoon te maken. Je bent dan in totaal zo 20 minuten verder. Ik hield het drie dagen vol om dat elke ochtend te doen, en daarna ging ik over op 1x per week juicen. Als je elke dag wil juicen is het mijns inziens de moeite waard om te investeren in een duurdere juicer die sneller werkt en minder lawaai maakt, maar voor de recreatieve sappenmaker scoort dit exemplaar een dikke prima! Kortom; de Emerio juicer is een goede keuze voor mensen die af en toe een sapje willen maken – en ruimte hebben om het apparaat daarna op te bergen. Oh ja, en applaus voor de prijs-kwaliteitverhouding. 

 

WIN: Emerio slow juicer t.w.v. €88,-

Wil jij het nieuwe jaar gezond beginnen? Doe mee met deze winactie en win jouw eigen slow juicer, zodat je zelf eindeloos gezonde sapjes kunt maken! Welk sapje zou jij als eerste proberen? Je kunt op Foodness.nl kijken voor inspiratie, maar mag natuurlijk ook zelf een saprecept bedenken.

 

Meedoen?

– Reageer op dit artikel en laat weten welk sapje jij als eerste zou maken.

– Kopieer je reactie en stuur die, onder vermelding van je naam en adres, naar info@foodness.nl

 

Succes!

 

bietensap, juice, bietjes, rode biet, juicer, test, win, biet

 

Deze winactie loopt t/m 19 januari. De winnaar krijgt bericht per mail.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties