logo
FITSPIRATION

Een gezonde houding begint hierbij (en het is niet wat je denkt)

Schoenen en houding

Wist je dat…een gezonde houding al begint bij de schoenen die je draagt? Huh? Horen we je nu denken. Door bewust te kiezen voor een kwaliteitsschoen en comfort, ondersteun je jouw houding tijdens elke gelegenheid. In dit artikel delen we daarom 4 handige tips om de juiste schoenen te kopen die jouw leefstijl en een gezonde houding ondersteunen. Want de juiste houding wordt onderschat, totdat je klachten krijgt. Daarom: liever voorkomen, dan genezen! 😉

1. Kies de juiste schoenmaat én wijdtemaat

Inmiddels weten we allemaal onze schoenmaat wel, maar daarbij is het essentieel dat je voor de juiste wijdtemaat kiest. De schoen moet goed aansluiten, want zo voorkom je blaren en andere ongemakken. Ook moeten je schoenen niet te los én niet te strak zitten. Twijfel je over jouw schoenmaat? Vraag dan om advies wanneer je in een winkel schoenen past. Zo kan een deskundige met je mee kijken en je adviseren.

Naast schoenmaten heb je ook wijdtematen. Vooral bij uiteenlopende voetproblemen zoals Hallux Valgus wijken de voetbreedtes af en daarom is het ook extra belangrijk om te letten op bredere schoenen die stijlvol zijn én lief voor je voeten. Je wijdtemaat kun je laten opmeten door een deskundige, maar je kunt het ook thuis zelf opmeten. Met een meetlint om het breedste deel van de voet, kun je aflezen in welke wijdtemaat je voet valt. Zo zie je of je smalle, gemiddelde of brede voeten hebt. Ideaal!

2. Ga voor stijlvolle, comfortabele schoenen

Naast stijlvolle schoenen met een modern design, wil je natuurlijk wél dat ze ook een beetje lekker zitten. Schoenen brengen je van A naar B, en dus is comfort en ondersteuning belangrijk bij het kiezen van een nieuw favoriet paar. Benieuwd naar de laatste schoenentrends? Daar kunnen wij je meer over vertellen!

De schoenentrends voor voorjaar 2022 zijn:

  • Colorblocking, waarbij uiteenlopende felle kleuren worden gedragen;
  • (Dieren) prints;
  • Natuurlijke tinten;
  • Designs geïnspireerd op de natuur.

Beeld: Instagram @anoukyve

3. Kies je schoenen per gelegenheid

Voordat je nieuwe schoenen gaat shoppen, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  • Waar ga je de schoenen voor gebruiken?
  • Tijdens welke gelegenheden wil je de schoen dragen?
  • Heb je te maken met verschillende ondergronden en bepaalde weersomstandigheden waar je rekening mee wil houden?
  • Of wil je de schoenen graag combineren met specifieke kledingstukken of outfits?

Door op deze manier naar schoenen te kijken, kun je keuzes maken op basis van jouw behoefte. Het aanbod is gigantisch en er valt gelukkig veel te kiezen, maar het kan ook overweldigend zijn om het perfecte paar te vinden. Blijf daarom dichtbij jezelf en ontdek wat jouw voeten nodig hebben, zodat je pijnvrij en comfortabel de dagen doorkomt! Thank us later.

4. Geef jezelf de tijd

Hoera, je hebt het perfecte paar gevonden! Om te wennen en de schoen eigen te maken, heb je wat inlooptijd nodig. Nieuwe schoenen moeten zich gaan vormen naar jouw voeten. Het rustig inlopen van een nieuw paar schoenen is daarom cruciaal.

via GIPHY

Lees ook: 5 redenen waarom yoga goed voor je is

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties