logo
FITSPIRATION

Van banaan word je niet dik, maar wel rimpelloos

010714100725BlogAngela9Image.jpg

Even een kleine ode aan bananen: ze geven energie, zijn heerlijk zoet en een ingrediënt toepasbaar in 1001 gerechten. In zelfgemaakt ijs bijvoorbeeld. Of in banaanbonbons.

 

Anti-rimpel 
Wat ook heel fijn is: bananen zijn een geheim anti-rimpelwapen. Als model zijnde natuurlijk erg prettig om eeuwig 18 te lijken! Dat heb ik te danken aan de hoge vitamine A en C-waarden in bananen.

 

Mood booster 
Bananen hebben ook een positieve invloed op je stemming (alleen al omdat ze antirimpel zijn); ze stimuleren de aanmaak van serotonine in je hersenen, ook wel bekend als het gelukshormoon, dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt. Ben je gevoelig voor een (winter)depressie of heb je vaak last van een ochtendhumeur? Eet verstandig, snoep een banaan, of drink bananencashewdadelmelk.

 

Tussen de lakens
Bananen bevatten ook nog eens nutriënten (melatonine, vitamine B) die me heerlijk doen slapen… als ik daar tenminste aan toekom, want een banaan krikt je libido op (de stofjes in de banaan, niet de fallusvorm, al zal dat voor een ander vast kunnen werken).  

 

Dik?
Alles aardig en wel, maar hoe zit het nu met het gerucht dat ze je dik maken? Om dit gerucht te ontrafelen kijken we naar de energiebalans en het aantal calorieën dat een banaan bevat. Een normale banaan bevat ongeveer 150 calorieën. 150 calorieën is relatief weinig; uitgaande van het door het Voedingscentrum geadviseerde aantal van 2000 kcal per dag voor de vrouw, is dit slechts 13,3 procent van de dagelijks geadviseerde aantal kcal dat je nodig hebt. 

 

 

Stel nu dat je structureel meer dan 2000 kcal per dag consumeert, of dit nu bestaat uit enkel bananen, deels bananen of ander voedsel, dan zul je langzaam aankomen in gewicht. Dit heeft te maken met de energiebalans: structureel meer eten dan je verbruikt betekent aankomen in gewicht. Of je aankomt van bananen is dus wel degelijk mogelijk, maar hangt van meer factoren dan enkel bananen af. Tegelijkertijd is het door de energiebalans ook mogelijk om af te vallen op een dieet van 12 bananen per dag wanneer je onder je caloriebehoefte blijft.

 

Conclusie
Een banaan geeft energie en bevat nutriënten die je anti-rimpelcrème, slaappillen en afrodisiaca buiten spel zetten. Een banaan bestaat uit 150 kcal. Zolang je niet teveel bananen eet, word je niet dik. Je kunt zelfs afvallen met bananen. 

 

Slaap lekker alvast voor vanavond (als dat ervan komt)!

 

Dit bericht schreef ik naar aanleiding van het hoge aantal bezoekers dat met de zoekterm “do bananas make you fat” mijn site binnen komt. Ik heb niets tegen een kilootje meer, niets tegen een kilootje minder. De term ‘dik’ is onschuldig bedoeld. Mocht het je tegen de borst stuiten, dan spijt mij dat oprecht.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties