logo
FITSPIRATION

Tips om gezond snacken & nooit meer teveel te snoepen

020215180250bitesimage.jpg

Het is eigenlijk elke dag hetzelfde liedje: rond een uur of vier ‘s middags zakt je energielevel onder het vriespunt en heb je zin om te snoepen, te snaaien en te vreten. Je kunt natuurlijk grijpen naar een zak chips of een gevulde koek, maar dat wil je eigenlijk liever niet. Er is een oplossing.

 

bites we love, foodness, snack, gezond, tussendoortje, snoepen, healthy, snoep

 

Porties

Een probleem met het vinden van de ideale snack is dat de meeste mensen geen maat kunnen houden. Je eet al snel een hele bak noten leeg, en probeer maar eens op te houden na het eten van twee koekjes. Beter kies je voor een snack die in kleine porties is opgedeeld, of bereid je zelf van tevoren een snack in kleine hoeveelheden. De drempel is hoger om een nieuwe verpakking of nieuw bakje open te maken, dan om een reeds geopende zak verder leeg te eten.

 

Vullend

Zorg dat je snack goed vult. Noten en zaden zijn voorbeelden van producten die relatief snel een verzadigd gevoel geven, onder meer door de gezonde vetten die ze bevatten. Een van mijn favoriete snack is een appel in partjes, met een lik pindakaas erop. Klinkt raar (en dat is het eigenlijk ook) maar ik zweer erbij.

 

bites we love, foodness, snack, gezond, tussendoortje, snoepen, healthy, snoep

 

Lekker

Een inkoppertje, maar zorg dat je snack echt lekker is. Als dat niet het geval is is de kans veel groter dan je daarna nog verder gaat snaaien omdat je niet bevredigd bent. Een goede snack is iets waar je naar uitkijkt, een verwenmomentje. Dus geen kale komkommer – tenzij je daar toevallig naar smacht. Komkommer met hummus is overigens wel weer een briljante snack.

 

Makkelijk

Vind je het moeilijk om zelf snacks te bedenken of samen te stellen? Dan moet je de BitesWeLove box eens proberen! Deze box bevat vier zakjes met gezonde tussendoortjes, die bestaan uit noten, zaden, superfoods en chocola. Elke portie bevat 40-50 gram, dus je eet nooit teveel. Je maakt op de website een profiel (Power, Pure of Pleasure) aan, zodat de snacks bij je passen. Je krijgt elke week een doosje met vier zakjes thuis gestuurd (de box past gewoon door de brievenbus!) die steeds weer een andere combinatie bevatten. Oh, en je kunt weer opzeggen wanneer je wilt.

 

Je hoort het: ik ben fan. Vooral van combinatie nummer 11 (banana coco choco) en combi 17 (dark pecan). Alle verschillende soorten bites kun je hier bekijken en een doosje bestellen of kado geven kan op BitesWeLove.nl.

 

bites we love, foodness, snack, gezond, tussendoortje, snoepen, healthy, snoep

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties