logo
RECEPT

Carpaccio van zalm met komkommer, appel en rozijn

210214165607zalmimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Carpaccio hoeft helemaal niet uit vlees te bestaan, je kunt ook prima carpaccio snijden van groenten (radijs, venkel, courgette), fruit (ananas, aardbeien) of van vis. Dat laatste doen we in dit recept. Je gebruikt rauwe zalm en snijdt die met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Gebruik 150 gram zalmfilet zonder graten of schubben, dan heb je voldoende voor een voorgerecht voor 2 personen.

Laat de rozijnen wellen in warm water.

 

Snijd de komkommer open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer brunoise: snijd hem eerst in zo dun mogelijke lucifers, die je daarna op en stapeltje legt om er gelijke kleine blokjes van te snijden. Doe hetzelfde met de appel.

 

Snijd de rauwe zalm met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. 

 

Giet de rozijnen af. Meng de rozijnen met de brunoise gesneden appel en komkommer.

 

Klop een simpele dressing van de olijfolie, het citroensap en de mosterd. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

 

Schik de plakjes zalmcarpaccio op een bord. Leg een bergje van het appel-komkommer-rozijnmengsel in het midden en verdeel de dressing erover.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties