logo
RECEPT

Gezonde snoepjes: cookie dough balletjes met kikkererwten

160514155528cookiedoughimage.jpg
INGREDIËNTEN

Oké, ik weet dat het niet overtuigend meer overkomt, maar dit is dus echt mijn nieuwe favoriete recept. Die 25 andere gezonde chocoladetaarten en toetjes die ik eerst mijn favorieten noemde zijn nu B-favorieten. Voor iemand die altijd alle stukjes cookie dough uit een bak Ben&Jerry’s schraapt, is een balletje dat helemaal uit cookie dough bestaat natuurlijk de hemel op aarde! Vandaar, favoriet dus.

Ik gebruik het liefst echte vanille, waarvoor ik de merg uit een vanillestokje schraap na het stokje in de lengte door midden te hebben gesneden. Mocht dat te veel moeite zijn, dan kun je ook 2 theelepels vanille essence gebruiken voor dit recept, of een zakje vanillesuiker in plaats van de honing. Met dit recept maak je ongeveer 15 balletjes.

Cookie dough balletjes

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Ik gebruikte kikkererwten uit blik, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken en die een nacht laten weken. Hoe dan ook: goed uit laten lekken! Als je dat niet doet (ik kijk nu naar jullie, Emma en Danique!) wordt je beslag straks te nat, en dan kun je er geen balletjes van maken. GOED laten uitlekken dus, die kikkererwten, en eventueel nog droog deppen met een stuk keukenpapier.

Schraap de merg uit een vanillestokje. Doe de merg bij de kikkererwten.

Voeg ook de honing en amandelboter of pindakaas toe. Meng alles met een staafmixer of doe het in de keukenmachine. Meng tot je een dikke pasta hebt zonder klontje.

Hak 50 gram van de chocola fijn met een scherp mes. Voeg de chocoladestukjes toe aan het deeg.

Rol met je handen kleine balletjes van het deeg en leg ze op een schaal. Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer zodat de balletjes stijf worden.

In principe zijn de balletjes nu klaar, maar je kunt ervoor kiezen ze nog te bedekken met een laagje chocola, waar je de overige 50 gram chocola voor nodig hebt.

Smelt de overige 50 gram chocola au bain marie. Dip de de balletjes een voor een in de chocolade en laat drogen op een vel bakpapier. Tadaa!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties