logo
241213102939E02image.jpg
INGREDI√čNTEN

Dit ijs van Veggie Desserts bevat geen dierlijke producten is daardoor 100% veganistisch en dus ook lactosevrij. Dankzij de avocado is het toch heerlijk romig. Bedenk dat de gepelde pistachenootjes een nachtje moeten weken voordat je ermee aan de slag gaat, dus houd daar rekening mee in je planning!

Wrijf de eventuele velletjes weg als die nog op de geweekte pistachenootjes zitten.

 

Snijd de vanilleboon doormidden en schraap de merg eruit. Je hebt de helft van de merg nodig voor het ijs, de rest kun je bewaren.

 

– Tip: doe de lege vanilleboon bijvoorbeeld in een afgesloten pot met suiker, dan krijg je zelfgemaakt vanillesuiker! – 

 

Pureer de pistachenoten samen met het limoensap met een staafmixer, of doe de ingrediënten in de blender, totdat het een homogene substantie is.

 

Voeg daarna de geschilde en ontpitte avocado toe, samen met de agavesiroop en de merg uit de vanilleboon. Pureer net zo lang totdat het een mooie gladde pasta is.

 

Doe de melk beetje bij beetje bij de pasta totdat het een mooie mousse is.

 

Doe de mousse in een bak die vriezerbestendig is en zet het in de vriezer. Laat het geheel helemaal bevriezen (afhankelijk van de temperatuur in je vriezer duurt dat 2 tot 4 uur) en haal het er ongeveer 10 minuten voor serveren uit.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties