logo
FOODSPIRATION

5x Leukste (food) festivals deze zomer: o.a Veggie Festival & Yoga Festival Amersfoort

Festival Mundial

Wat móet je in hemelsnaam met je tijd, deze zomer? Goeie vraag! Behalve picknicken in het park en met mij mee naar Italië voor een Yoga & Food Retreat in augustus zijn er gelukkig nog meer leuke dingen te beleven in Nederland. De zomer is namelijk hét moment voor food festivals! Ik selecteerde de leukste(n).

 

Yoga Festival Amersfoort (16 juni)

Eigenlijk is het Yoga Festival geen food festival, maar als yoga lover moét ik natuurlijk naar het Yoga Festival Amersfoort. Georganiseerd om en rond het mooie Eemklooster in Amersfoort (ik ben daar in de buurt opgegroeid) en met heleboel verschillende yoga docenten die workshops en lessen geven. Wel zelf even een yoga matje meenemen! Oh, en om 15:30u moet je vooral even langskomen in de ‘Maan Tent’ voor een Mini Yoga & Food Retreat workshop van Marije en moi! Hier geven we een voorproefje van onze retreat in Italië én laat ik in mijn zelfgemaakte ijsthee proeven, uiteraard gezet met mijn eigen Fairtrade & bio theemerk TEAmwork Tea 🙂
Zie ik je daar?

Website: www.yogafestivalamersfoort.nl

Prijs: €49,95 per ticket

Yoga Festival Amersfoort

 

Veggie Festival (15-16-17 juni)

Een festival waar alles vega is en groenten de hoofdrol spelen, maar ook ruimte is voor gin-tonics en live muziek. Heerlijk toch? Je vindt er merken als Sharp sharp (vegan taartjes en bites waar ik FAN van ben), neemt er een hap uit de eerste 100% plantaardige biefstuk ter wereld en je kunt er ook een vegan wijntje drinken. In hun eigen woorden: Genieten zónder concessies, mét smaak, sfeer en positieve impact op de wereld om ons heen. Ik struin er zelf ook ergens rond

Website: www.veggiefestival.nl

Waar: NDSM-terrein (Scheepsbouwloods) in Amsterdam-Noord

Prijs: €9,90 per dag

Veggie Festival

 

Festival Mundial (23-24 juni)

In Tilburg weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. Festival Mundial is een jaarlijks terugkerend festival met invloeden van over de hele wereld. Dat proef je terug in de gerechten: van Japans tot Mexicaans tot Afrikaans. Ga bijvoorbeeld proeven bij Roll or Bowl, door 24Kitchen uitgeroepen tot beste food truck vanwege de originele Aziatische gerechten. Of bij De Gare Kip, waar alleen kippen bereid worden die hebben rondgescharreld in de meereizende kippenspeelplaats. Neem ook een kijkje bij de The Burning Van, met een halfpipe (ja echt) van 17 meter lang.

Website: www.festivalmundial.nl

Waar: Spoorzone in Tilburg

Prijs: €47,50 per dag

Festival Mundial

 

Bacchus Wijnfestival Amsterdam (8-9-10 en 15-16-17 juni)

Wijn, wijn en nog eens wijn. En dat twee weekenden lang! Of je nu alleen maar komt om een lekker glas te drinken en een hapje te eten, of juist om je wijnkennis te vergroten en je te verdiepen in het aanbod van verschillende wijnaanbieders; bij Bacchus zit je goed. Proost!

Website: www.bacchuswijnfestival.nl

Waar: Amsterdamse Bos in Amstelveen

Prijs: €15,-

Bacchus festival

 

Beach Food Festival Texel (20-21-22 juli)

Texel heeft mijn hart veroverd. Wil je een weekend uitwaaien op dit Waddeneiland, kom dan het weeken van 20 t/m 22 juli, wanneer het Waddenstrand Oudeschild wordt omgetoverd tot festivalterrein. Tijdens het Beach Food Festival eet je vooral vis, bereid door verschillende lokale helden als Strandpaviljoen Twaalf en Restaurant Bosq. Puur genieten.

Website: www.beachfoodfestival.nl

Waar: Waddenstrand Oudeschild op Texel

Prijs: gratis toegang

Beach Food Festival


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties