logo
FITSPIRATION

Yoga Food Retreat Italië: Zen & relaxed op vakantie

Yoga Food Retreat Italië 2019: Zen & relaxed op vakantie

Elke ochtend een yoga les in een karakteristiek pand op het Italiaanse platteland, of in de lokale kruidentuin terwijl de rozemarijn je neusgaten kietelt. Daarna volgt een food workshop, waarbij we gezamenlijk aan de slag gaan met de gigantische aubergines in alle kleuren van de regenboog uit de moestuin van buurman Massimo. Of we rijden naar een nabije biologische wijnmaker, die ons laat zien (en proeven!) van zijn producten. Of je gaat lekker een middag aan het zwembad liggen in het dorp, om op te laden in de warme Italiaanse zon.

Smaakt dit naar meer? Ga dan met yoga juf Marije en mij mee naar Italië waar we in 2015 voor het eerst onze Yoga & Food Retreat organiseerden, en waar we in juli 2021 voor het zesde jaar op rij zitten!

YOGA

Ten eerste krijg je élke ochtend een yoga les van twee uur van Marije. Dat kan yin yoga zijn, vinyasa, hatha of pilates. Dit is ook afhankelijk van het niveau en ervaring van de groep. Je hoeft dus absoluut geen ervaren yogi hoeft te zijn. Je mag ook komen als je nog nooit yoga gedaan hebt, want dan leren we je dat gewoon!

– Yin yoga, vinyasa yoga, yoga in de kruidentuin, yoga op een bergtop

– Kleinschalig: niveau passen we aan aan deelnemers

– Met blessures of specifieke voorkeuren kunnen we rekening houden

Yoga & Food Retreat

FOOD

Dan komen we bij mijn favoriete gedeelte: het eten! Elke dag organiseren we een kookworkshop van ongeveer twee uur. Hiervoor gaan we aan de slag met alles wat groeit en bloeit in de plaatselijke moestuin, maar ik zal bijvoorbeeld ook een dag ayurvedisch met jullie gaan koken. Het is vooral de bedoeling dat we samen veel, lekker en gezond eten bereiden (en dat vooral allemaal lekker opeten op het terras, in de zon, met uitzicht op het platteland van Italië) en stiekem steek je er ook nog iets van op. Bovendien is er een houtoven bij het huis, dus we gaan sowieso zelf pizza bakken! Ook goed om te weten: met allergieën of speciale diëten kunnen we rekening houden. 

– Ayurvedisch koken

– Pizza party (in onze eigen houtoven)

– Wijnproeverij

– Pasta workshop

Yoga & Food Retreat

Wie, wat, waar 2021

 • Yoga & Food 2021: Zondag 25 juli – Zaterdag 31 juli
 • € 899,- per week (gedeelde kamers)
  Deze prijs is inclusief alles: yogamatten, al het eten, vervoer van en naar het vliegveld, alle excursies. Het enige dat je zelf boekt en betaalt, is het vliegticket van en naar het vliegveld van Bologna. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven.

Tip: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je vliegticket is!

 • Locatie:
  Casola Valsenio, op een uur rijden van Bologna.
  Adres: Vidovina, Via Piramide 5, 48010 Casola Valsenio, Italy
  (Meer info over de locatie: Vidovina.com)
 • COVID-19 maatregelen.
  Sinds 17 mei geldt voor reizigers vanuit Nederland naar Italië ‘code geel’ (laag risico) – met uitzondering van de regio Valle d’Aosta, maar daar zitten wij niet. In Italië gelden nog wel algemene regels: 1 meter afstand houden van elkaar, overal een mondkapje dragen. Vanaf 21 juni wordt de avondklok in Italië opgeheven.
  Voorlopig is het verplicht om bij aankomst in Italië dit formulier (klik!) ingevuld bij je te hebben. Op dit moment is het verplicht om bij aankomst een negatieve testuitslag te hebben, die niet ouder is dan 48 uur.

Goed om te weten: dit jaar is er een baby aanwezig op onze locatie. Marije en haar vriend hebben hun dochtertje van een paar maanden bij zich.

BOEKEN?

Mail mij (claartje@foodness.nl) of Marije (marijeyoga@gmail.com). Let op: het zijn gedeelde kamers. Laat ons weten met hoeveel personen je wil komen en in welke week, dan sturen we het boekingsformulier naar je op!

Yoga & Food Retreat

FAQ’s

– Voertaal is Engels, tenzij er alleen Nederlandse deelnemers zijn
– Handdoeken + bedlinnen + shampoo + föhn aanwezig, maar een badhanddoek meenemen kan handig zijn
– Probeer met handbagage te reizen
– In principe elke dag 8-10u yoga, 11-13u food workshop. Op sommige dagen zal de food workshop naar ’s middags verplaatst worden ivm. de wijnproeverij en pasta workshop
– Marije of ik staan bij de gate op het vliegveld om jullie op te pikken
– Boeken zijn aanwezig
– Wijnproeverij + pasta workshop zijn bij prijs inbegrepen
– Neem evt. wandelschoenen mee!
– Evt. is er een massage te boeken, dit kun je ter plekke in Italië aangeven

Yoga Food Retreat

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties