logo
FITSPIRATION

Yoga Food Retreat Italië: Zen & relaxed op vakantie

Yoga Food Retreat Italië 2019: Zen & relaxed op vakantie

Elke ochtend een yoga les in een karakteristiek pand op het Italiaanse platteland, of in de lokale kruidentuin terwijl de rozemarijn je neusgaten kietelt. Daarna volgt een food workshop, waarbij we gezamenlijk aan de slag gaan met de gigantische aubergines in alle kleuren van de regenboog uit de moestuin van onderbuurman Giorgio. Of we rijden naar een nabije biologische wijnmaker, die ons laat zien (en proeven!) van zijn producten. Of je gaat lekker een middag aan het zwembad liggen in het dorp, om op te laden in de warme Italiaanse zon.

Smaakt dit naar meer? Ga dan met yoga juf Marije en mij mee naar Italië waar we in 2019 voor de vierde keer onze Yoga & Food Retreat organiseerden, en waar we in augustus 2020 voor de vijfde keer zitten!

YOGA

Ten eerste krijg je élke ochtend een yoga les van twee uur van Marije. Dat kan yin yoga zijn, vinyasa, hatha of pilates. Dit is ook afhankelijk van het niveau en ervaring van de groep. Je hoeft dus absoluut geen ervaren yogi hoeft te zijn. Je mag ook komen als je nog nooit yoga gedaan hebt, want dan leren we je dat gewoon!

– Yin yoga, vinyasa yoga, yoga in de kruidentuin, yoga op een bergtop

– Kleinschalig: niveau passen we aan aan deelnemers

– Met blessures of specifieke voorkeuren kunnen we rekening houden

Yoga & Food Retreat

FOOD

Dan komen we bij mijn favoriete gedeelte: het eten! Elke dag organiseren we een kookworkshop van ongeveer twee uur. Hiervoor gaan we aan de slag met alles wat groeit en bloeit in de plaatselijke moestuin, maar ik zal bijvoorbeeld ook een dag ayurvedisch met jullie gaan koken. Het is vooral de bedoeling dat we samen veel, lekker en gezond eten bereiden (en dat vooral allemaal lekker opeten op het terras, in de zon, met uitzicht op het platteland van Italië) en stiekem steek je er ook nog iets van op. Bovendien is er een houtoven bij het huis, dus we gaan sowieso zelf pizza bakken! Ook goed om te weten: met allergieën of speciale diëten kunnen we rekening houden. 

– Ayurvedisch koken

– Pizza party (in onze eigen houtoven)

– Wijnproeverij

– Pasta workshop

ROAD TRIPPEN

Wanneer je in het prachtige Italië bent wil je natuurlijk ook wat zien van de omgeving. Daarom rijden wij je met alle liefde naar onze favoriete biologische wijnboer die een wine tasting voor ons organiseert. Of naar het restaurant in het dorp, waar we leren hoe we gnocchi maken volgens traditioneel Italiaans procedé. Dit alles was niet mogelijk zonder onze vrienden van Sunny Cars, waar we dankzij de all-in formule nooit extra onverwachte kosten voor onze kiezen krijgen. Wil je na de Yoga & Food Retreat zelf verder road trippen door Italië? Boek dan een huurauto bij Sunny Cars en geef aan dat je hem ophaalt op het vliegveld van Bologna op de laatste dag van de Retreat, dan zorgen wij dat je op tijd bij de pick up locatie bent om je auto op te halen. Kun je helemaal zen aan je eigen road trip beginnen!

Extra tip: compenseer je CO2-uitstoot via Greenseat.nl. Wel zo duurzaam!

Yoga & Food Retreat

Wie, wat, waar: augustus 2020

Yoga & Food 2020: Zondag 16 augustus – Zaterdag 22 augustus

€ 899,- per week (gedeelde kamers)

Deze prijs is inclusief alles: yogamatten, al het eten, vervoer van en naar het vliegveld, alle excursies. Early birds die vóór 31 maart boeken krijgen €50,- korting! Het enige dat je zelf boekt en betaalt, is het vliegticket van en naar het vliegveld van Bologna. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven.

Tip: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je vliegticket is!

Locatie:
Casola Valsenio, op een uur rijden van Bologna.
Adres: Vidovina, Via Piramide 5, 48010 Casola Valsenio, Italy
(Meer info over de locatie: Vidovina.com)

BOEKEN?

Mail mij (claartje@foodness.nl) of Marije (marijeyoga@gmail.com). Let op: het zijn gedeelde kamers. Laat ons weten met hoeveel personen je wil komen en in welke week, dan sturen we het boekingsformulier naar je op!

Yoga & Food Retreat

FAQ’s

– Voertaal is Engels, tenzij er alleen Nederlandse deelnemers zijn
– Handdoeken + bedlinnen + shampoo + föhn aanwezig, maar een badhanddoek meenemen kan handig zijn
– Probeer met handbagage te reizen
– In principe elke dag 8-10u yoga, 11-13u food workshop. Op sommige dagen zal de food workshop naar ’s middags verplaatst worden ivm. de wijnproeverij en pasta workshop
– Marije of ik staan bij de gate op het vliegveld om jullie op te pikken
– Boeken zijn aanwezig
– Wijnproeverij + pasta workshop zijn bij prijs inbegrepen
– Neem evt. wandelschoenen mee!
– Evt. is er een massage te boeken, dit kun je ter plekke in Italië aangeven

Yoga Food Retreat

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties