logo
FOODSPIRATION

6 Toegankelijke tips om gezonder te worden

190315144422angela.jpg

Ik hoor vaak om mij heen dat mensen gezonder willen gaan leven. Hoe ze dat aan moeten pakken vinden ze echter lastig. Vaak wordt er direct over grote veranderingen gesproken. Denk bijvoorbeeld aan ‘voortaan ontbijten met een groene superfoodsmoothie’ en ‘drie keer per week hardlopen’. Dit is natuurlijk helemaal prima als je al wat gewend bent op het gebied van voeding en sport. Meteen zulke grote stappen maken die ver uit je comfort-zone liggen is echter helemaal niet nodig! Degenen die hun eerste stapjes richting een gezonder leven zetten, kunnen hun nieuwe lifestyle daarom beter rustig aan beginnen. Je lifestyle aanpassen is namelijk niet zozeer hetgeen dat moeilijk is; volhouden is echter andere koek. In dit artikel geef ik je 6 tips over hoe je als newbie in de wereld van de gezonde lifestyle je eerste stapjes kunt zetten èn volhouden.

 

Tip 1: Check je ontbijt

Wat eet jij als ontbijt? Eet je überhaupt ontbijt? Je ontbijt is na een nacht van vasten het belangrijkste onderdeel van de dag. Je voorziet je lichaam van de energie die het nodig heeft voor een dag werken en helpt je lichaam herstellen van een nacht zonder voeding. Ontbijt dus stevig en met voedzame producten. Eet je nu vooral producten als hagelslag en chocopasta op brood? Vervang tenminste de helft hiervan door een plak magere vleeswaren, geprakte avocado met peper en zout of gekookt eitje. Eet je wit brood, vervang dan de helft van je brood door volkoren brood.

 

 

Vind je het lastig om 's ochtends te eten? Probeer dan eens deze snickers smoothie 2.0 als je uit je bed komt. Een enorme vitamineboost, die je makkelijk naar binnen werkt. Geen grote zoetekauw? Laat de dadels eventueel achterwege!

 

 

Tip 2: Eet fruit en groenten

In groenten en fruit zitten onder meer voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Wil jij gezond leven, dan zijn dit heel belangrijke voedingsmiddelen om voldoende van in huis te hebben. Schep voortaan een dubbele portie groente op en eet 2 stuks fruit per dag.

 

Tip 3: Drink

Alcohol hoef je niet af te zweren. Geniet gerust van zo nu en dan een wijntje, biertje of andere alcoholische versnapering. Maak er echter geen gewoonte van om dagelijks te drinken, maar houd alcohol voor speciale momentjes. Alcohol is namelijk erg schadelijk voor zowel je lever als hersencellen en overmatig gebruik van alcohol zorgt al snel voor een buikje. Wees wel gulzig met water. Water is onder andere nodig om voedingsstoffen door je lichaam te transporteren. Houd je niet van water, leng het dan aan met een smaakje. Dit kan bijvoorbeeld met Karvan Cevitam (hierin zit van de ‘gewone’ supermarktmerken het minste suiker) of, als je het aandurft, diksap.

 

Tip  4: Beweeg

Wil je graag meer bewegen, maar houd iets je tegen naar de sportschool te gaan? Geen probleem; ook zonder sportschoolabonnement kom jij wel aan je beweging. Dit doe je door zo vaak mogelijk de auto te laten staan. Haal je kinderen lopend op van school of met de fiets, doe lopend boodschappen of trek ’s morgens iets langer uit om lopend naar het station te kunnen in plaats van met de bus. Pak zo vaak mogelijk de trap in plaats van de roltrap of lift. ’s Zomers is het heerlijk om ’s avonds na het avondeten nog even een lange wandeling of fietstocht te maken. Trakteer jezelf onderweg op een kopje thee.

 

sport, buikspieren, abs, afvallen, trainen, sporten, fit, claartje, claartje schroder

 

Wil je een sixpack en heb je sport inspiratie nodig? Lees hier hoe Claartje haar buikspieren tevoorschijn sportte!

 

 

Tip 5: Slaap voldoende

Te weinig slaap is funest voor je energieniveau èn weerstand, met als resultaat vaker ziek zijn. Probeer er uiterlijk om elf uur in te liggen en zo’n acht uurtjes slaap te pakken.

 

Tip 6: Ontspan

Doorgaans staan we, behalve op het moment dat we slapen, de hele dag door bloot aan prikkels. Je brein krijgt op die manier geen rust, hoewel dat erg belangrijk is voor je gezondheid. Pak daarom regelmatig je rust. Ga eens met een boek op de bank zitten en zet je telefoon en laptop uit. Staar tijdens het werk af en toe voor je uit naar buiten. Op een bankje in het park naar de vogels luisteren mag ook.

 

Met bovenstaande tips heb je houvast om een goede, solide start te maken van je nieuwe healthy lifestyle. Ik weet zeker dat je deze tips structureel vol gaat volhouden doordat ze simpel zijn en  makkelijk te implementeren in je huidige lifestyle. Mocht je op een gegeven moment grotere stappen willen maken, dan kan dat natuurlijk. Kijk dan eens rond op Foodness.nl of lees mijn artikelen met voedingsinformatie.

 

Heel veel succes met je nieuwe lifestyle!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties