logo
FOODSPIRATION

Boek review: Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

031114161833leonie1.jpg

Afgelopen maand verscheen het studentenkookboek van Leonie ter Veld, die al vanaf het begin voor Foodness.nl blogt. Haar eigen blog genaamd Gewoonwateenstudnetjesavondseet.blogspot.nl begon ze in 2011 om medestudenten te inspireren met het koken van makkelijke maaltijden. Nu heeft ze een gelijknamig kookboek uitgebracht en Foodness was benieuwd naar alle lekkere, makkelijke en budgetvriendelijke recepten. En wij zijn – zoals je al hebt kunnen raden – haar grootste fans!

 

Nu ze niet zomaar meer om stipt zes uur uitgebreide diners van mams krijgen voorgeschoteld, kiezen studenten al snel voor diepvriespizza’s of de afhaalchinees. Dat is zo zonde, want een lekkere maaltijd klaarmaken hoeft écht niet zo veel moeite te kosten. Dat laat Leonie duidelijk blijken in haar kookboek. Ze kan, naar eigen zeggen, ook helemaal niet zo goed koken (daar geloven wij natuurlijk niks van), maar deze gerechten krijgt iedereen snel op (en aan) tafel. Zo staan er gezonde recepten in als een salade met mango, vijgen, avocado en balsamicosiroop, maar ook lekkere vette happen uit eigen keuken onder de naam “Superfood”, zoals de zelfgemaakte kapsalon.

 

 

Waarom dt boek nou zo geschikt is voor studenten?

 

1. Toegankelijke ingrediënten
Hoe vervelend is het als je voor een recept een ingrediënt nodig hebt waar je nog nooit van gehoord hebt en je het alleen in een vervallen winkeltje ergens in de middle of nowhere kan krijgen? Niet met deze recepten. Alle ingrediënten zijn, in ieder geval in het seizoen, gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Geen uren gezoek meer naar een abracadabra-kruid.

 

2. Idiot Proof
Naast dat de recepten door elke keukenkluns in elkaar geflanst kunnen worden, staat er bij de écht hele simpele recepten nog eens een Idiot Proof-icoontje afgebeeld.

 

 

3. Snel klaar
De bereidingstijd staat bij elk recept. Handig voor als je ‘s avonds weinig tijd hebt. Deze tijden variëren van zo’n vijf tot veertig minuten.

4. Afwas
Elke student kent het fenomeen: moeten afwassen voordat je gaat eten, omdat je na het eten standaard een week je bord in de gootsteen laat staan. Bij elk recept staat heel handig of je veel of weinig afwaswerk overhoudt na het koken. Zo is de stapel op het aanrecht aan het eind van de week misschien wel iets kleiner.

5. Budgetvriendelijk

Er is uiteraard rekening gehouden met het karige inkomen van studenten. Daarom zijn de recepten budgetvriendelijk. Maar om het je extra makkelijk te maken wordt er in eurotekentjes aangegeven of je er weinig of wat meer voor moet uitgeven. Is er net stufi gestort? Dan kun je mooi een recept kiezen met wat meer eurotekentjes. Zit je wat krapjes deze maand? Dan is er nog een ruime keuze aan gerechtjes die lief zijn voor de portemonnee.

 

Het boek van Leonie is online te bestellen, via Bol.com en te koop bij de veel Bruna en AKO-vestigingen in het hele land. 

Snel naar de winkel dus!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties