logo
FOODSPIRATION

Foodstagram: Hoe instagram mijn eten verpest

110515213901igimage.jpg

Er zijn van die dagen dat ik vergeet dat de tijd bestaat, dat ik mijn hele hebben en houwen op social media deel en dat het staren naar plaatjes van goddelijk eten me doet schamen voor mijn eigen kookkunsten. Ik ben echt heel goed in het maken van vloeibare substanties. Ik excelleer in soepjes, smoothies en sapjes. I am the queen of liquids. Elke week post ik daarvan een blog op Model Workout en het bijpassende plaatje ervan op Instagram. Ik eet ook wel eens vast voedsel hoor, maak je niet ongerust.

 

Zoals we vroeger voornamelijk de kookboeken als uitgangspunt hadden, vuistdik soms, zo hebben we nu allerlei foodblogs (je zit er nu op één!), Pinterest en mijn haat/liefde verhouding genaamd Instagram. Ik haat voornamelijk heel erg veel. Diep van binnen kook ik van woede en zie ik appeltjes, sla, spinaziegroen. Perfecte lichamen, celebrities en kookkunsten wisselen elkaar in rap tempo af en ik lijk aan geen enkel plaatje te kunnen voldoen. Instagram maakt me vooral onzeker en dat is mijn eigen probleem. Nou kan ik zelf natuurlijk ook meer gaan eten en aan de zware gewichten gaan om aan het plaatje te voldoen wat volgens velen blijkbaar als perfect wordt gezien. Dacht ik vroeger dat het vooral Amerikaans was, tegenwoordig barst het ook van de Nederlandse accounts vol gespierde mannen die zichzelf allemaal beter, gezonder, mooier en vooral ook eerlijker vinden. 

 

Alles onder hashtag #healthy uiteraard. Ik functioneer eigenlijk beter in mijn lichaam zoals het nu is. Maar ook ik kan het hoor! De realiteit tegenover de illusie. Hieronder zie je het voorbeeld: links de realiteit, rechts de illusie.

instagram, foodstagram, paultje, realiteit

 

 

Hoe dan ook indulge ik mezelf soms in de illusies die instagram mij biedt op foodstagram gebied. Ik kan enorm mijn best doen maar deze mensen leggen de lat zo hoog voor mij dat ik niet anders kan doen dan lijdzaam en kwijlend volgen. Opgaan in de groep aanbidders en bij elke nieuwe foto dubbelklikken, een reactie achterlaten smachtend op een antwoord en het schermpje van mijn telefoon likken. Ik heb ook wel eens geprobeerd op mijn telefoon te kauwen. Dat smaakt niet.

 

top 4, instagram, blogs, foodstagram, paultje, foodness, hayden quinn

 

Uiteraard moet ik mijn top vier met jullie delen.

1 Hayden Quinn; Deze australische surfdude/Masterchef deelnemer is mijn alles. Echt!

2 Daniel Churchill; Onverwacht, maar echt waar; hij is een buddy van bovenstaande meneer. Net zo fijn.

3 Julie Lee; Deze american lady doet mij altijd watertanden. Tandjes zo lekker ziet het er uit.

4 Nectar & Stone; Zoveel roze dat ik er nog meer gay van word. Ik wil alles wat ze maakt.

 

Maar ik zou mezelf niet zijn om mijn morbide obsessief-compulsieve stoornis nog even een extra boost te geven door aan jullie te vragen om mij vooral in jullie allerbeste foodpics op instagram te taggen. Ik wil watertanden, ik wil mijn maag zo hard laten knorren dat je je was weer binnen hangt omdat je denkt dat het gaat onweren.

 

Tag mij, hou van mij, newsfeed me: @paultjecolumn.

 

En om dan toch iets van mijn idiote zelf te laten zien is hier onderstaand filmpje die ik maakte met de meiden van The Green Happiness. Koekjes maken is namelijk altijd bevredigend. Verwacht van mij alleen geen foodpics en hoogstaande kookkunsten. Helaas kom je met mijn instagram dan van een koude kermis thuis…

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties