logo
FOODSPIRATION

Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een Big Mac?

Mac donalds etenweter claartje & leonie

Toen McDonald’s me vertelde dat ze een EtenWeter hebben gemaakt, had ik éindelijk een reden om mijn liefde voor de Mac niet langer onder stoelen of banken te steken (hallo: McFlurry! Franse Frietjes!) en er op Foodness voor uit te komen dat ik stiekem best wel dol ben op McDonald’s. Op dit nieuwe platform, die EtenWeter, doet McDonald’s namelijk eerlijk uit de doeken wat er precies in hun producten zit.

Kijk, ik ga heus niet verkondigen dat een Big Mac gezond is, maar het is wel interessant om een caesar salad uit de supermarkt te vergelijken met een McKroket, en er dan achter te komen dat de salade meer vetten en meer verzadigde vetzuren bevat. Dat zit ‘m natuurlijk in de dressing van de salade, en laat niet weg dat een salade doorgaans meer nuttige voedingsstoffen bevat dan een kroket. Maar toch, als je denkt lekker slank bezig te zijn met die salade en ondertussen net zoveel calorieën wegtikt als er in een McKroket zitten… Mijn punt is slechts dat het goed is om te wéten wat er in je eten zit, voor je het naar binnen schuift. Daarom zeg ik: duimpje omhoog voor McDonald’s dat ze zo transparant zijn over de voedingswaarden van hun producten.

Mac Donalds Etenweter Claartje & Leonie

Ik kies af en toe graag vol overtuiging voor iets dat ‘vies lekker is’, of dat nou een reep chocolade of een McKroket is. Samen met blonde wederhelft Leonie (toen nog hoofdredacteur van Vrouwen.nl, inmiddels fulltime blogger voor haar eigen site Gewoonwateenstudentjesavondseet) mocht ik een van de vragen beantwoorden die vaak aan McDonald’s gesteld wordt: hoeveel calorieën er eigenlijk in een Big Mac zitten. Dussss dat gingen we voor je uitzoeken.

En ja, ik eet dus ook weleens een Big Mac. En ja, dat kan heus wel in een gezond eetpatroon. Bite me.

Pssst: volg Foodness.nl ook op Youtube!

 

Hoe dat er achter de schermen uit zag? Nou, zo. Enne Leo, gelukkig zat je haar goed. Hihi…

Mac donalds etenweter claartje & leonie Mac donalds etenweter claartje & leonieMac donalds etenweter claartje & leonie

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Louise says: 2nd jun 16 8:00 am

    Behalve dat McDonalds natuurlijk naast caloriën ‘vies’, ook kindermarketing/kinderobesitas/dierenleed/kleine bedrijven wegpesten ‘vies’ is ;-). Je kunt beter voor je guilty pleasures naar de plaatselijke snackbar!