logo
FOODSPIRATION

Pap als ontbijt: 5 glutenvrije variaties

041114101445angela12.jpg

Ha lieve lezers! Vandaag deel ik alweer mijn 14e blog (lees mijn vorige blogs hier) met jullie op Foodness.nl! Ik doe dit nog steeds met veel plezier en hoop dat jullie mijn blogs evenzo met veel plezier mijn blogs lezen. Wil je nog meer van mij lezen, neem dan vooral een kijkje op mijn eigen blog!

 

Herfst
Iets anders wat ik erg plezierig vindt: de herfst! Het zal je vast niet ontgaan zijn dat deze in ineens in volle gang is. Zolang de herfst niet alleen maar nat en koud is, vind ik de herfst fijn. De dingen die ik in het bijzonder fijn vind aan dit seizoen:

– mijn camel coat weer dragen
– ‘s ochtends in het magische donker over straat naar mijn werk
– ’s avonds hardlopen in het donker
– kaarsen op tafel
Pittige pompoencruesli bakken
– met een dekentje op de bank
– kastanjes rapen
– vroeg naar bed
– ontbijten met warme pap

 

Op mijn laatste punt – ontbijten met warme pap – ga ik graag dieper in. Was je namelijk in de veronderstelling dat modellen standaard op een blaadje sla leven, dan kan ik je bij deze uit die illusie helpen: eten is één van mijn favoriete bezigheden en pap maakt daar een belangrijk deel van uit.

 

Warm voor je buikje
Pap kan in principe altijd, maar smaakt mij het best als ontbijt tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Pap is dan heerlijk verwarmend, eet vroeg in de morgen makkelijk weg en levert een je direct voor een paar uur energie. Daarbij is pap weer eens wat anders dan de eeuwige boterham en kan pap prima passen in een glutenvrij dieet.

 

4x pap
Hieronder geef je ik je een aantal tips voor de lekkerste kommetjes (glutenvrije) pap. Voel je vrij om te variëren en zelf je favoriete ingrediënten toe te voegen!

 

Variatie 1: Kaneel-havermoutpap met banaan en pindakaas
Kook de havervlokken (let erop dat deze vlokken een glutenvrij logo dragen) in je favoriete melk – ik gebruik graag amandelmelk – zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg halverwege de kooktijd een eetlepel pindakaas en 2 theelepels kaneel toe. Voeg in de laatste minuut een banaan in plakjes toe.

 

 

Variatie 2: Pompoen-havermoutpap met appel en pecannoten
Kook havervlokken in je favoriete melk en voeg een snuf zout, een theelepel kaneel en een in blokjes gehakte appel toe. Voeg in de laatste minuut een half kopje pompoenpuree (te koop bij bijvoorbeeld EkoPlaza) toe. Serveer met een handje pecannoten. Het uitgebreide recept vind je hier.

 

Variatie 3: Kokoshavermout met druiven en walnoten
Kook havervlokken volgens de verpakking in je favoriete melk. Verwarm op het laatst een kwart kopje kokosroom (santen) en een eetlepel kokosschaafsel mee. Serveer met walnoten en gehalveerde druiven.

 

Variatie 4: Quinoapap met blauwe bessen en amandelschaafsel

Kook je quinoapap van quinoavlokken in amandelmelk zoals op de verpakking aangegeven. Voeg 10 druppels stevia, een drupje amandelextract en een mespunt zout toe. Serveer met een handje blauwe bessen en amandelschaafsel. Het uitgebreide recept staat hier.

 

Variatie 5: Superboekweitpap (boekweitpap met superfoods en proteinepoeder)
Kook boekweitvlokken in je favoriete melk volgens de verpakking en voeg een snuf zout toe. Voeg in de laatste minuut een scoop (vanille-)eiwitpoeder toe. Serveer met gojibessen en chiazaden.

 

Vraag

Dit waren de 5 manieren waarop ik het liefst mijn pap eet. Welke van deze bovenstaande variaties lijkt jouw het lekkerst?

 

Tot volgende maand weer,

Liefs Angela

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties