logo
Risotto with chanterelle mushroom on plate on white marble table background

Wanneer je lekker wil gaan koken tijdens een dinertje bij je thuis, wil je natuurlijk het allerlekkerste op tafel zetten. Het liefst mét passende wijn bij je gerecht. Voor elk gerecht is een andere wijn weer geschikt. Hieronder deel ik de lekkerste gerechten met een bijpassende wijn, die het geheel perfect in evenwicht brengt.

Een lekkere salade

Als je voor een frisse salade kiest, is het verstandig om er een lekker koud wijntje bij open te trekken. Een wijn die erg goed gaat bij een lekkere salade is een Bernardus sauvignon. Een sauvignon blanc heeft namelijk een frisse smaak waardoor het erg lekker is tijdens fris eten. Een salade kun je gemakkelijk maken met de juiste ingrediënten, denk hierbij aan tomaatjes, sla, rucola, pasta, pesto en nog wat pijnboompitjes.

Homemade pizza

Je eigen pizza maken, is op z’n tijd toch heerlijk? Bestrooi de pizza met favoriete ingrediënten en maak hem helemaal naar smaak. Je kunt eerst de bodem in elkaar knutselen, met een beetje tomatensaus is de basis al klaar. Hierna voeg je jouw ingrediënten naar wens toe.  Denk hierbij aan salami, paprika, kaas, champignons, ui en rucola. Bij een pizza hoort natuurlijk ook een lekkere wijn. Een wijntje dat echt goed bij pizza past is een rode wijn. Een goede rode wijn is bijvoorbeeld de pinot noir. Een ruim aanbod van lekkere rode wijn vind je bij Bernardus wine.

Italiaanse Risotto 

Wanneer je een gerecht wil met rijst, zit je met risotto altijd goed. Risotto maak je met allerlei verschillende soorten ingrediënten. Je kunt risotto gemakkelijk bereiden en het is een erg lekker recept die je helemaal naar smaak kan maken. Bij risotto hoort natuurlijk niet alleen Parmezaanse kaas, maar ook een lekkere wijn. Bij een risotto met bijvoorbeeld vis en asperges wil je gaan voor wijnen die wat frisser zijn. Denk hierbij aan een witte bordeaux of een heerlijke soave.

Cheers!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties