logo
241213153111taartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Oh my, dit is mijn nieuwe favoriete chocoladetaart. En geloof me, ik heb er al veel versleten. Het romige van de kokosmelk, het zoete van dadels, de crunch van de noten en notenpasta… Hemels! In plaats van hazelnootpasta kun je ook een andere notenpasta gebruiken, of gewoon pindakaas. Als je het nog zoeter wil maken kun je nog een paar eetlepels agavesiroop toevoegen aan de vulling, of bijvoorbeeld ahornsiroop. De laatste heeft een nog lagere glycemische index en zorgt dus voor een minder hoge suikerpiek. Overigens zijn de dadels van zichzelf ook al behoorlijk zoet, dus het is absoluut niet noodzakelijk!

Ontpit alle dadels en snijd ze in kleine stukjes. Laat ze dadels ongeveer 10 minuten weken in 75 ml water. Hak intussen de walnoten alvast grof. 

 

Pureer de dadels voor zowel de korst als de vulling samen met het water met een staafmixer. Houd ongeveer 150 gram van de dadelpuree apart, die heb je straks nodig voor de vulling. Voeg aan de dadelpuree voor de korst de hazelnootpasta, 10 gram van de kokosolie, de walnoten en 20 gram van de cacao toe en meng nogmaals met de staafmixer. Je moet nu een stevig en licht plakkerig deeg hebben. 

 

Vet een taartvorm of schaal in met kokosolie en duw het deeg tegen de bodem en de randen. Dit vormt de bodem van je taart. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

 

 

Maak intussen de vulling.

 

 

Snijd het vanillestokje open en schraap de merg eruit. Voeg de vanille toe aan de dadelpuree.

 

Voeg vervolgens de overige 50 gram kokosolie, alle kokosmelk en 75 gram cacaopoeder toe en meng nogmaals met de staafmixer. De vulling lijkt nu nog erg vloeibaar, maar in de koelkast wordt het stijf!

 

Giet de vulling in de taartvorm of schaal, over de bodem die je al gemaakt hebt. Laat de taart in zijn geheel nog minimaal 30 minuten in de koelkast staan om op te stijven. Is je taart na 30 minuten nog niet goed stijf? Zet hem dan 20 minuten in de vriezer, en laat hem minimaal 10 minuten ontdooien voor het serveren.

 

Garneer met vers fruit of wat fijngehakte walnoten of hazelnoten. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties