logo
301214102037chocoimage.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Een kleine cake voor één persoon, die ook nog eens binnen twee minuten klaar is. Kan het beter dan dat? I think not! Ook qua keukengerei is het een eitje: je hebt alleen een kopje en een magnetron nodig. Als het zó makkelijk is om een cakeje te maken, dan kan iedereen het. Toch? Niet voor niets is de mug cake één van de meest populaire recepten op Foodness. Die naam is afgeleid van de manier waarop je het cakeje bereidt: in een kopje (mug in het Engels). Je mengt alle ingrediënten simpelweg in het kopje en zet dat vervolgens ongeveer 1,5 minuut in de magnetron. Klaar is Clara!

 

Met dit recept maak je één grote (mok) of twee kleine (koffiekopjes) mug cakes. Kokosbloesemsuiker kun je hier bestellen, of je gebruikt in plaats daarvan gewone suiker, honing of (een halve theelepel) stevia. Ook boekweitmeel vind je in de Foodness shop!

Meng alle droge ingrediënten met een vork in een kommetje. Voeg het ei en de melk eraan toe, evenals de kokosolie en meng goed tot je een zo glad mogelijk beslag krijgt.

 

Voeg ook de chocoladestukjes toe en meng het goed.

 

Vet je kopje(s) in met een klein beetje kokosolie.

 

Bak de mug cake 1,5 – 2 minuten in de magnetron op 1000 Watt.

 

Knip een hartje uit een stuk papier, en bestrooi de cake met poedersuiker en/of kokossnippers.

 

Variatietip: Voeg een keer een theelepel instant koffie toe aan het beslag, voor een chocolade-koffie mug cake!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties