logo
070214171646fondueimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wat is romantischer dan met Valentijn met z'n tweetjes de hele avond te chocoladefonduen? Neem lactosevrije chocola om deze fondue lactosevrij te maken, en suikervrije chocola om het gerecht suikervrij te maken. Kies het liefst voor pure chocola (minimaal 75%) omdat dat de meeste goede voedingsstoffen bevat. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een nagerecht voor 4 personen.

 

Dankzij het gebruik van kokosmelk blijft de fondue behoorlijk vloeibaar, ook als je geen fonduestel hebt en de chocola dus langzaam afkoelt. Dat is handig, want je kunt het beste urenlang aan tafel blijven zitten terwijl je nu en dan een stukje fruit in de chocola doopt. Kies alle soorten fruit die je lekker vindt en die verkrijgbaar en rijp zijn. Neem de tijd, en geniet!

Snijd, schil of pel het fruit indien nodig. Snijd een banaan in plakjes, ontdoe aardbeien van hun kroontjes, snijd een ananas in stukjes, snijd een appel in partjes, etc. Maak overal hapklare stukken van.

 

Verhit de kokosmelk op laag vuur in een steelpannetje en breek de chocola in stukjes om erdoor te roeren. Blijf roeren tot de chocola is gesmolten en volledig vermengd is met de kokosmelk. Laat het mengsel warm worden, maar niet koken.

 

Serveer de chocoladefondue in het pannetje of schenk het over in een kom. Zet de fruitstukjes erbij op tafel en laat iedereen zelf dippen. 

 

Wie graag nog meer te dippen heeft dan alleen fruit, kan er ook marshmallows bij serveren, evenals noten zoals walnoten of pecannoten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties