logo
RECEPT

VIDEO: Chocoladepavlova met aardbeien

280114173052pavlovaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Pavlova is een echte klassieker die je maakt van eiwit en poedersuiker, met daartussen een romige vulling. Nog beter: deze chocoladepavlova! De eiwitten sla je stijf met een mixer. Het wordt vaak verward met meringue, dat ook gemaakt wordt van stijf geslagen eiwitten, maar aan pavlova voeg je ook een klein beetje maismeel toe. Daardoor wordt het deeg knapperig aan de buitenkant. De binnenkant blijft een beetje marshmellow-achtig. Just the way I like it!

Als vulling kun je mascarpone, slagroom of – gezonder – magere kwark gebruiken. Met deze hoeveelheden kun je een taart met twee lagen maken, voor 8 personen. Liever toekijken hoe iemand anders staat te bakken? Bekijk dan deze video en kijk het kunstje af bij mij! Ik maakte deze video letterlijk vijf keukens en bijna zes jaar geleden en ik praat alsof ik het tegen kinderen van drie heb, maar je krijgt toch een idee van het bakproces.

Lees ook: Chocoladetaart met bramen zonder boter

Bereidingswijze chocoladepavlova

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de chocolade fijn. Rasp ook een deel van de chocolade fijn om straks ter decoratie als snippers over de pavlova te strooien – hiervoor kun je overigens ook chocoladevlokken gebruiken.

Meng de azijn en de maïzena in een kopje en roer goed.

Split de eieren – in de video zie je hoe je dat doet. De dooiers heb je niet meer nodig. Kluts de eiwitten met een mixer tot ze glanzend en stijf zijn. Dit duurt zeker een paar minuten! Voeg tussendoor de poedersuiker toe in delen. Voeg ook het cacaopoeder toe.

Voeg vlak voordat de eiwitten stijf zijn het azijn-maïzenamengsel toe. Voeg ook de stukjes chocola toe. De eiwitten zijn klaar als de pieken glanzen en rechtop blijven staan. Spreid het eiwitmengsel uit op een ingevet vel bakpapier. Maak er twee vormen van: een groot hart als bodem en een kleiner hart als ‘deksel’.

Bak de pavlova minimaal anderhalf uur in de oven. Hij is klaar als hij droog is aan de buitenkant, wat betekent dat het niet plakt als je er met je vinger tegenaan duwt. Laat afkoelen ín de oven, met de ovendeur een klein beetje open.

Maak de vulling door de magere kwark (of een gelijke hoeveelheid mascarpone) los te roeren met eventueel een paar eetlepels poedersuiker.

Spreid de kwarkvulling over de bodem van pavlova. Let op: dit moet je pas vlak voor het serveren doen, anders wordt je pavlova zacht! Leg de deksel van pavlova bovenop de vulling. Garneer met poedersuiker, aardbeien en chocoladesnippers.

Eet direct. En scoor punten bij je Valentijn!

VIDEO: Chocoladepavlova met aardbeien

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties