logo
RECEPT

Cocktail o’clock: Limonsecco met sinaasappel & passievrucht

Cocktail o’clock: Canei Limonsecco met sinaasappel & passievrucht
INGREDIËNTEN

Mijn naam is Claartje, en ik ben cocktailist. Zodra het kwik boven de 15 graden stijgt zit ik het liefst de hele dag op het terras met een cocktail in mijn hand. In de winter trouwens ook, maar dat terzijde. Om te voorkomen dat mijn alcoholinname de spuigaten uitloopt en het toch nog énigszins gezond te houden, kies ik vaak voor cocktails met fruit. Met een beetje fantasie is dat gewoon een fruitsalade, nietwaar? Ook vond ik het alcohol-technisch een goed idee om een keer geen sterke drank als basis van een cocktail te gebruiken, maar mousserende wijn. Maar dan wel eentje met iets van een zoetje erin, want we maken er ten slotte wel cocktails van! Liefst zo simpel mogelijk, zodat je alleen wat fruit en maar één fles mee hoeft te slepen naar het park. Kun je ter plekke een cocktail showtje geven!

Cocktail o’clock: Canei Limonsecco met sinaasappel & passievrucht

Summersparkle

Je raadt nooit wat voor mousserende wijn ik gebruikte voor mijn cocktail. Hou je vast: Canei! Deze licht bruisende en een tikje zoete wijn verdient namelijk een breder publiek dan alleen meisjes van 16 die zoete witte wijn met ijs drinken. (En ik mag dat zeggen, want ik was er zelf ook zo een.) In cocktails werkt zo’n klein zoetje namelijk wonderwel, en omdat er relatief weinig alcohol in Canei zit is het ook een stuk verantwoorder dan zo’n Mai Tai of Cosmopolitan vol rum en wodka. De prosecco cocktailvariant van Canei die ik gebruikte heet Limonsecco Cocktail, wat betekent dat er behalve iets zoets ook een iets zurigs van citroen in zit. Omdat de prosecco eigenlijk vrij weinig extra poespas nodig heeft maak je er de allermakkelijkste cocktails mee: je hoeft er geen sterke drank aan toe te voegen, alleen wat fruit en kruiden. Scroll naar beneden voor het recept.

Tip: Zorg dat je de Canei in de koelkast bewaart: ijskoud is deze cocktail het lekkerst!

Wist je trouwens dat Canei uit Italië komt? In het plaatsje Canelli te Piemonte woont ‘wijntovenaar’ Francesco, die met zijn muskaatdruiven een toegankelijke en bubbelende wijn wilde maken. Dat is gelukt! En omdat je deze prosecco’s en cocktailvarianten bij uitstek in de zomer drinkt, kun je er nu gratis een zomerse tas bij krijgen. Best geinig, toch? Wanneer je een fles Canei Cocktail of Frizini koopt in de supermarkt hangt er een flyer om de flessenhals met een unieke code, waarmee je op Canei.com/summersparkles een gratis sparkling bag kunt aanvragen. Over een paar weken kom ik trouwens terug op die tassen, want dan komt er een best wel toffe winactie aan… Stay tuned!

Cocktail o’clock: Canei Limonsecco met sinaasappel & passievrucht

Bereidingswijze limonsecco cocktail (2 porties)

Snijd twee mooie plakjes van de sinaasappel, en doe die in de met ijsblokjes gevulde glazen. Pers de rest van de sinaasappel uit en verdeel het sap over de twee glazen.

Snijd de passievrucht open en lepel de inhoud eruit: die verdeel je ook over de twee glazen.

Steek twee takjes tijm in elk glas. Tip: verse munt is ook lekker!

Top af met de limonsecco cocktail van Canei.

Cheers!

Cocktail o’clock: Canei Limonsecco met sinaasappel & passievrucht

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties