logo
RECEPT

Filodeeg taart met bimi, champignons en feta – Taartje van Claartje #16

Filodeeg taart met bimi, portobello en feta - Taartje van Claartje #16
INGREDIËNTEN

Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de supermarkt: die lange stronkjes die lijken op broccoli, maar er sierlijker en knapperiger uit zien. Dat is bimi, dat qua smaak ergens tussen asperges en broccoli ligt. Wist je dat het twee keer zoveel vitamines en ijzer bevat als broccoli? Je vindt deze groene vitaminebom o.a. bij de betere groenteboer, Plus en Jumbo.

Vandaag gaan we weer eens bakken: een nieuw taartje van Claartje. Hartig, vol bimi, met een beetje kaas en room voor de smaak. Je kunt in plaats van filodeeg ook bladerdeeg gebruiken (dat vind ik zelf soms wat te vet) of bijvoorbeeld heel dun gesneden plakjes aardappel die je als dakpannen over elkaar legt en bestrijkt met olijfolie. Maar filodeeg geeft een fijne knisper aan het gerecht – en is een lust voor het oog.

Filodeeg taart met bimi, portobello en feta - Taartje van Claartje #16

Ingrediënten bimi taart

(voor 4 porties)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze bimi taart

Laat de vellen filodeeg ontdooien.

Bestrijk elk vel met een beetje kokosolie. Zelf gebruik ik daar een siliconen kwastje voor, maar het kan ook lekker met je vingers – dan smelt de kokosolie bovendien nog beter.

Verdeel de vellen filodeeg over een bakvorm of ovenschaal. Leg ze om en om, zodat de puntjes telkens op een andere plek uitsteken. Hoe rommeliger, hoe mooier – zie foto hieronder.

Bak de bodem alvast 10 minuutjes in de oven op 180 graden Celsius. Met filodeeg vind ik het niet echt nodig om een blinde vulling van droge bonen te gebruiken, maar als je dat gewend bent en graag aanhoudt; ga je gang.

Haal de bodem na het voorbakken uit de oven.

Was de bimi en borstel de champignons schoon.

Klop de eieren los in een kom met een flinke snuf zout en peper. Roer ook de crème fraîche erdoor, evenals 3/4 van de feta.

Verdeel de bimi en champignons over de filodeegbodem. Giet het eiermengsel erover.

Strooi de resterende feta over de taart, evenals wat verse rozemarijn.

Bak 25 min in de oven op 180 graden Celsius.

Eet smakelijk!

Filodeeg taart met bimi, portobello en feta - Taartje van Claartje #16

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Charlotte says: 19th jan 18 7:00 am

  Leuk om rozemarijn te gebruiken bij de feta, weet zelf nooit zo goed wat erbij gaat qua smaak. Het lijkt me erg lekker dit !

  • Claartje says: 19th jan 18 7:00 am

   Ha Charlotte, ja rozemarijn werkt heel goed, maar bijvoorbeeld tijm is ook erg lekker!

 • Ruth says: 19th jan 18 7:00 am

  Bij dit soort recepen is de oven met boven of onderwarmte of hete lucht?

  • Claartje says: 19th jan 18 7:00 am

   Hoi Ruth, bij mijn oven is hete lucht! Soms zet ik op het einde heel even de grill aan (dus hitte van boven), voor een extra verkleuring aan de bovenkant, maar vaak is dat niet nodig! Succes 🙂
   Liefs Claartje