logo
031213212046Recept84frietimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze friet is het lekkerst als je hem eet met zelfgemaakte mayonaise, zeker als je een teentje knoflook mee roostert met de friet en die door de mayonaise mengt. Soms is friet van zoete aardappel een beetje slapjes, maar als je de frietjes goed dun snijdt en goed bedekt met een laagje olijfolie worden ze aardig krokant. In dit recept bak ik frietjes van één zoete aardappel, dat is genoeg als bijgerecht voor 1 of 2 personen.

Boen de zoete aardappel goed schoon. Als je een biologische aardappel te pakken hebt kun je de schil gewoon eten. Snijd de aardappel in de lengte in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken in de lengte in frietjes, zo dun mogelijk. Zorg dat ze ongeveer dezelfde dikte hebben, dan garen ze mooi gelijkmatig.

 

Doe de frietjes in een grote plastic zak, waar je twee eetlepels olie en paprikapoeder bij doet. Voeg ook een goede snuf zout toe, liefst grof zeezout. Sluit de zak goed af en hussel alle frieten en olie door elkaar, tot elk frietje bedekt is met een dun laagje olie.

 

Spreid de frieten uit over een ovenplaat met een licht ingevet stuk bakpapier. Invetten is echt even nodig, want de frietjes blijven makkelijk plakken aan het bakpapier! Bak de frieten 25 minuten op 200 graden Celcius, tot ze verkleurd en krokant zijn.

 

Eet het liefst met zelfgemaakte mayonaise.

 

Smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties