logo
RECEPT

Gebakken zalm met rijst en tuinboontjes

291113164337Recept61zalmimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Een moot zalm zit vol goede vetten (o.a. omega 3 vetzuren), vitaminen zoals vitamine D en spoorelementen waaronder selenium. Zalm is daardoor goed voor hart en bloedvaten, maar bijvoorbeeld voor huid, haar en glanzende en sterke nagels. Regelmatig op het menu zetten dus, die vette vis! Dit recept is voor twee personen, en als je het makkelijk wil houden kun je gewoon voorgedopte tuinbonen uit blik of uit de diepvries gebruiken.

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat tot gebruik staan met het deksel op de pan.

 

Giet de tuinboontjes af als je bonen uit blik gebruikt, of ontdooi ze in een kopje kokend water als je diepvriesbonen gebruikt. Meng de tuinbonen met de rijst en laat staan met het deksel op de pan.

 

Kruid de zalm met zout en peper aan beide kanten. Verhit een eetlepel kokosolie of olijfolie in een koekenpan. Leg de zalm met de velkant naar beneden in de koekenpan, die zo heet moet zijn dat het sist als je de vis erin legt. Bak afhankelijk van de dikte van de moot 3-4 minuten aan de velkant, en dan nog 2-3 minuten aan de andere kant. Een hele dikke zalmmoot kan langer nodig hebben, maar liever bak je te kort dan te lang. Haal de zalm van het vuur en breng op smaak met citroensap.

 

Schep het rijst-tuinboon-mengsel in een bakje en druk aan. Als je hier ondersteboven een bord op legt, dat ertegenaan gedrukt houdt en de boel omkeert, krijg je een mooi rond bolletje rijst. Verdeel hier de geitenkaas over. Serveer met de zalmmoot en een paar kappertjes. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties