logo
FOODSPIRATION

Zo overleef jij de eerste date (als JIJ kookt)

Zo overleef jij de eerste date (als JIJ kookt)

Volgens Wikipedia is de essentie van daten dat twee personen die elkaar nog niet of nauwelijks kennen, tijdens de date nader tot elkaar komen. En hoe beter tot elkaar te komen dan met een kook-date!? Precies, dat dacht ik dus ook. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Tip 1. Goede voorbereiding

Jij hebt dus voorgesteld om te koken. Big deal? Mwah… Koken doe je wel vaker, maar dit is toch net even een niveautje hoger. Zenuwen hier, spanning daar, je wilt goed voor de dag komen en ergens moet het ook nog leuk zijn. Maak het jezelf dus waar het kan zo makkelijk mogelijk. Hoe doe je dat? De truc zit hem voornamelijk in een goede voorbereiding.

Sushi met hoemoes

Tip 2. Kies iets simpels

Check allereerst even of je vlam bepaalde dingen echt niet lekker vindt, zo sla je díe plank in ieder geval niet mis! Het hoeft echt geen culinair hoogstandje te zijn, succes zit hem in dit geval in de eenvoud. Kies dus een simpel, maar lekker gerecht. Het liefst iets wat je al vaker hebt gemaakt, zodat je je volledig kunt focussen op je date.

Tip 3. Oefen!

Houd eventueel een generale repetitie met je bestie. Hierdoor kun je de maaltijd finetunen en merk je meteen of je niet volledig onder de vlekken zit na het eten van die spaghetti bolognese – niet geheel onbelangrijk om een maaltje te bereiden dat makkelijk en vlekkeloos naar binnen te werken is. Mocht je nou geen specialiteit hebben, dan is Foodness hier to save the day. Maak bijvoorbeeld bovenstaande lekkere vegan sushi met hummus. Een feest om samen te maken, en een nog groter feest om samen op te eten.

Tip 4. Het toetje is zijn taak

Laat het toetje trouwens over aan je date. Het is totaal geen probleem om hem ook wat verantwoordelijkheid mee te geven. Fijne bijkomstigheid: kansen op afzegging worden hierdoor mega verkleind 😉

Zo overleef jij de eerste date (als JIJ kookt)

Tip 5. Kook samen

Het moment is daar. Je date kan ieder moment aanbellen en het eten staat al lekker te pruttelen. FOUT! Althans, het laatste dan 😉 Begin pas met het bereiden van de maaltijd totdat hij er daadwerkelijk is. Koken is een speelse manier om elkaar beter te leren kennen. Schenk eerst een lekker wijntje is, en ga daarna samen aan de slag. Wees niet bang om hem aan het werk te zetten. Laat hem snijden of roeren, whatever suits you. Geniet van je uitzicht, de samen gemaakte maaltijd en jullie avond samen. Op naar date nummero 2!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties