
INGREDIËNTEN
-
Witte bonen 425 gram
-
Broccoli 500 gram
-
Knoflook 6 teentjes
-
Citroensap 1 eetlepel
-
-
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
-
Tahin 1 eetlepel
Wat is er nu lekkerder dan groente met… peulvruchtenpasta? Deze ‘hummus’ van Not Without Salt maken we met witte bonen en he-le-maal zelf. Maak je niet druk, het is zo gepiept! Officieel maak je hummus natuurlijk van kikkererwten, maar deze variant met witte bonen is ook zeer smakelijk. Tahini, dat andere traditionele ingrediënt in hummus, is verkrijgbaar in de supermarkt en natuurwinkels. Zorg ervoor dat je de witte bonen op tijd laat wellen zodat je meteen met het recept aan de slag kunt. Dit gerecht is genoeg als lunch voor 3 personen, of als bijgerecht voor 6-8 personen.
Tahini is een sesampasta die eigenlijk in alle soorten hummus thuis hoort. Je kunt het kopen bij de natuurwinkel en de toko.
Nodig voor dit gerecht
425 gram witte bonen (gedroogd)
500 gram broccoli
6 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
citroenrasp van 1 citroen
chilivlokken naar smaak
2 eetlepels olijfolie
snuf zout
1 eetlepel tahin
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Kook de bonen totdat ze gaar zijn en laat afkoelen. (Je kunt ook bonen uit blik gebruiken, laat ze in dat geval goed uitlekken en ga verder vanaf deze stap.)
Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie overheen en strooi de chilivlokken erover. Leg ten slotte de knoflookteentjes tussen de broccoli zodat ze mee kunnen roosteren. Rooster de broccoli voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Doe vervolgens bijna de helft (ongeveer 225 gram) broccoli in de blender. Doe hier de witte bonen, 2 geroosterde teentjes knoflook, citroensap, citroenrasp en tahini bij.
Pulseer totdat je een mooie homogene hummus krijgt. Voeg tijdens het pulseren lepel voor lepel water toe zodat je het verdunt en er een mooie hummus van maakt. Voeg zout naar smaak toe.
Serveer met een beetje olijfolie over de hummus.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Witte bonen 425 gram
-
Broccoli 500 gram
-
Knoflook 6 teentjes
-
Citroensap 1 eetlepel
-
-
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
-
Tahin 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties