logo
250314112731E37Image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit Mexicaanse bijgerecht van The Kitchen Alchemist is een heuse traktatie! Avocado is van zichzelf al heerlijk fruit (ja, het is toch écht fruit!), een heuse superfood als je het ons vraagt (lees hier waarom), maar als je het vult met allerlei lekkere ingrediënten wordt het helemaal een feest. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een lichte lunch voor 4 personen of als bijgerecht voor 6-8 personen.

Eet je glutenvrij? Vermaal dan glutenvrij brood of glutenvrije crackers tot broodkruim, zodat je gevulde avocado volledig glutenvrij is.

Bereidingswijze gevulde avocado’s

Doe de olijven, koriander, limoensap en crème fraiche in de keukenmachine en pulseer totdat het een mooie homogene pasta is. Heb je geen keukenmachine? Met een staafmixer kan het ook. Als je die ook niet hebt, kan het ook met een vork maar moet je er wel voor zorgen dat je de olijven eerst goed fijn snijdt. Strooi er indien nodig nog wat zout overheen.

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en haal de pit uit de avocado. Doe dit voorzichtig en zorgvuldig, het kuiltje van de pit moet in tact blijven.

Leg de avocado’s op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schep met een lepel een beetje puree in het holletje van de pit en strooi wat paprika over de avocado.

Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de avocado’s en doe daar overheen de broodkruimels. Breng op smaak met zwarte peper.

Schuif de bakplaat in de oven en grill de avocado’s voor 6-8 minuten, totdat de broodkruimels goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties