logo
RECEPT

Gezond katerontbijt: Avocado met ei & bacon

230915100704avoimage.jpg
INGREDIËNTEN
Eventueel

Gewéldig als ontbijt voor kerels, maar ook gewoon een lust voor het oog. Deze avocado-met-ei zit bomvol met vetten, en laat dat nou net zijn waar je lichaam om schreeuwt als je de avond van tevoren iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Vandaar die cravings naar Febo-patat en kroketten op zaterdagnacht, en tosti’s met 10 lagen kaas op zondagochtend. Waar de vetten in patat en döner kebab alleen niet zo goed voor je zijn (want verzadigd – lees hier wat dat precies betekent), zijn de vetten uit de avocado gelukkig wél goed voor je (want onverzadigd – lees hier ook wat dat precies betekent).

Oké, bacon is dan weer niet bijzonder gezond, dus je kunt er ook voor kiezen om dat weg te laten. Wacht, ho, wat zeg ik nu? Bacon wéglaten?! Anyway, dat mag je dus zelf bepalen. Dit recept is voor 2 porties.

gezond kater ontbijt, avocado, bacon, ontbijtspek, ei, tijm, rozemarijn, kater, vet, onverzadigd,

Snijd de avocado in de lengte doormidden en wip de pit eruit. Hol voor de zekerheid de kuil iets verder uit die achtergelaten is door de pit. Er moet een ei in passen – afhankelijk van de grootte van je avocado moet je daarvoor een paar theelepels vruchtvlees verwijderen.

Breek een ei boven iedere avocadohelft. Besprenkel met zout en peper.

Tip: blijft je avocado niet goed liggen? Snijd dan aan de onderkant een heel klein plakje van de schil af. Zo heb je een recht stukje in de bolle onderkant, dan blijft de avocado beter liggen.

Leg de avocadohelften op een bakplaat met een stuk papier, en leg de plakjes ontbijtspek of bacon ernaast. Hier hoef je niets mee te doen; die bakken vanzelf krokant in de oven. Verdeel er indien gewenst wat verse tijm en rozemarijn over.

Zet de schaal 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Eet direct.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties