logo
RECEPT

Gezonde froyo snack: frozen yoghurt met aardbei, cashewnoten en munt

300614143901froyoimage.jpg
INGREDIËNTEN

Frozen yoghurt is overgewaaid uit de VS, maar krijgt hier aardig voet aan de grond. Het zou een gezonde variant op roomijs zijn omdat het bestaat uit bevroren yoghurt. In de praktijk wordt er alleen vaak alsnog heel veel suiker aan toegevoegd, en daarna gooien we er ook nog gezellig een topping of drie overheen, variërend van stukjes aardbei of chocladevlokken tot stukjes stroopwafel. Niks mis mee natuurlijk, ik ben er zelf ook dol op (vooral die van Yoghurt Barn – waar volgende een winactie van online komt!) maar ik maak ook graag een froyo zoals die mijns inziens ooit bedoeld was.

 

Als je van zoet houdt meng je er 2 eetlepels honing door, maar dat hoeft niet. Als je het liever suikervrij houdt laat je de honing weg. Gebruik sojayoghurt voor een lactosevrije froyo.

 

Was de aardbeien en de munt. Snijd de aardbeien in partjes of plakjes.

 

Hak de cashewnoten grof.

 

Roer indien gewenst de honing door de yoghurt.

 

Bekleed een (oven)schaal met een stuk bakpapier en zorg dat ook de randen bedekt zijn. Gewoon een beetje aanduwen: rimpels en kreukels zijn niet erg. 

 

Giet de yoghurt in de schaal.

 

Verdeel de aardbeien, munt en cashewnoten over de yoghurt, en druk alles een beetje aan zodat het stevig in de yoghurt zit.

 

Zet de schaal minimaal 3 uur in de vriezer.

 

Haal de schaal uit de vriezer en breek het ijsplakkaat in stukken, of hak er met een scherp mes kleine stukjes af. Eet direct.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties