logo
200214163847nutellaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Een van mijn grootste verslavingen is Nutella. Chocola, hazelnoten en suiker, suiker en nog eens suiker – de beste combinatie die ooit bedacht is! Maar goed, om dat nu elke dag te eten… Een briljante oplossing is zelf een chocolade-hazelnootpasta te maken, die geen geraffineerde suikers bevat, geen verzadigde vetten en geen chocola.

 

De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een potje ‘Nutella’ van ongeveer 150 gram. In de koelkast blijft een potje zeker een week goed.

Rooster de hazelnoten 12 minuten in oven voorverwarmde oven op 180 graden Celcius. Zorg dat er geen hulsjes of velletjes meer om de noten zitten!

 

Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine, net als bij de notenpasta. Na een minuut of 10 is de hazelnootpasta fijn genoeg – je gaat straks nog verder malen. Schraap tussendoor af en toe pasta-in-wording van de zijkanten van mengkom van je keukenmachine.

 

Voeg het cacaopoeder, de amandelmelk en de ahornsiroop toe aan de notenpasta in de keukenmachine, en voeg ook een klein snufje zout toe. Zet de machine opnieuw aan en meng tot je een gladde pasta hebt. 

 

Is je pasta niet vloeibaar genoeg, voeg dat nog iets meer amandelmelk toe. Is je pasta niet zoet genoeg voor je smaak, voeg dan nog iets meer ahornsiroop toe. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties