logo
RECEPT

Gezonde snacks voor onderweg – bv. op wintersport

Gezonde snacks voor onderweg
INGREDIËNTEN

Wie bedacht heeft dat ik per se in Frankrijk op wintersport moest weet ik ook niet, maar het is gewoon bijna 12 uur rijden naar mijn bestemming. Er is maar één manier waarop ik dat overleef: met HEEL VEEL ETEN. De maaltijden laat ik verzorgen door mijn medereizigers, de snacks komen deze reis voor mijn rekening. Omdat er in mijn Nissan X-Trail aan ruimte geen gebrek is kan ik ook echt HEEL VEEL ETEN meenemen, naast vijf personen, 2 snowboards, 1 paar ski’s en 2 paar langlaufski’s. Oh, en 5 tassen vol wintersportkleding en een drone. Hoewel ik eerder één van mijn medereizigers thuis had gelaten dan minder dadel-walnoot-citroenrasp-kokos balletjes had meegenomen, uiteraard.

snacks onderweg

Groentewraps van rijstpapier

Gemaakt van rijstpapier en gevuld met groenten, dus een verantwoorde en lichte snack. Je kunt ze vullen met alles dat je nog in de koelkast hebt liggen: reepjes paprika, spinazie, sla, rucola, stukjes avocado, snippers rode ui, geraspte wortel… Je kunt er ook gerookte kip of gerookte zalm aan toevoegen, mocht je dat lekker vinden! Tip: leg stukjes bakpapier tussen de wraps wanneer je ze stapel in een broodtrommel, dan plakken de vellen niet aan elkaar.

Yoga Food Retreat

Dadel-walnoot-citroenrasp-kokos balletjes

Altijd ideaal als snack: dadelballetjes. Ik heb eigenlijk standaard een voorraadje in de vriezer liggen! Meng 250 gram dadels in een keukenmachine met 200 gram walnoten en de geraspte schil van 1 citroen. Rol het dadelmengsel tot balletjes tussen je handen en haal ze daarna door wat kokosrasp om te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken. Doe de balletjes in een plastic zak en bewaar die in de vriezer tot je gaat inpakken. Ze blijven wéken goed, dus wat niet op komt tijdens de reis eet je gewoon tijdens je vakantie!

Gezonde snacks voor onderweg

Gekookte eieren

Vol eiwitten en best wel vullend. Zelf neem ik eieren het liefst gepeld en al mee. Zorg voor een klein beetje zout en – tip! – een beetje sambal en je hebt echt een waanzinnig lekkere snack. Wanneer je geen los zoutvaatje of sambalpotje mee wil nemen kun je de gepelde eieren ook van tevoren bestrooien met zout en insmeren met wat sambal, en vervolgens in een pot doen (hallo mason jar!). Neem ook servetjes mee, want je krijgt wel vieze vingers van zo’n ei.

Gezonde snacks voor onderweg

Homemade energiereepjes

Voor de echte trek, bijvoorbeeld wanneer er geen benzinestations in de buurt zijn – of alleen benzinestations die pure troep verkopen als voedsel. Wederom gebruik ik voor deze snack een keukenmachine. Dit keer meng je geen dadels en walnoten, maar dadels en havermout. Ik gebruikte voor 6-8 energierepen: 200 gram havermout, 200 gram dadels, 2 eetlepels honing, 3 eetlepels rozijnen, 50 gram amandelen, een snuf kaneel en wat gepofte quinoa.

Zo, met zo’n voorraad moet je wel een eind komen, toch?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Charlotte says: 30th dec 17 7:00 am

    De dadelballetjes klinken lekker 🙂