logo
RECEPT

Glutenvrije chocoladecrumble met walnoot en amandel

190314120404crumbleimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze chocoladecrumble is verdraaid lekker als finishing touch op een zelfgemaakt chocolademousse (klik hier voor het recept!). Het lastigste aan dit recept is het moment dat de crumble uit de oven komt en moet afkoelen en uitharden. De verleiding om de helft al op te snoepen is verdraaid moeilijk te weerstaan, kan ik je uit ervaring vertellen! Ach, en anders krijgen je gasten gewoon iets minder crumble. What happens in the kitchen stays in the kitchen, right?

 

De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een crumble voor 4-6 personen. Gebruik je lactosevrije chocolade (bij de betere supermarkt te krijgen), dan is dit recept volledig lactosevrij. In plaats van ahornsiroop kun je bijvoorbeeld ook agavesiroop of honing gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

Meng de walnoten en amandelen in een keukenmachine tot je een grof kruim hebt. Je kunt ze ook met een scherp mes tot kruim hakken, of een vijzel gebruiken.

 

Hak de chocolade fijn. Meng de noten en de chocolade door elkaar.

 

Smelt de kokosolie (door hem kort te verwarmen) en meng de ahornsiroop erdoor.

 

Meng alle ingrediënten door elkaar. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat, en bak de crumble 5-10 minuten in de oven op 180 graden Celcius. Strooi er eventueel nog een snufje zout over voor het de oven in gaat.

 

Haal de crumble, die nu een soort koek geworden is, uit de oven en laat afkoelen. (Afblijven!) Als het hard geworden is kun je de crumble in stukjes breken of hakken, zodat het weer een kruim wordt. 

 

Strooi over chocolademousse, yoghurt, ijs, cupcakes – het is overal lekker bij!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties