
INGREDIËNTEN
-
Volkorenpasta 300-400 gram
-
Avocado 2 stuks (groot)
-
Knoflook 1-4 tenen (afhankelijk van waar je van houdt)
-
-
Citroensap van 1 citroen
-
Olijfolie 60 milliliter
Voor de topping
-
Champignons 8-10 stuks, in plakjes
-
Cherrytomaatjes 10 stuks, in vieren
-
Pijnboompitten 2-4 eetlepels
De 'superfood' avocado kun je niet vaak genoeg eten (maar pas op: hij bevat wel behoorlijk wat calorieën!). Claartje vertelde eerder al waarom avocado's tot onze favorieten behoren. Kant-en-klare pastasaus vervangen door een avocado vinden wij natuurlijk helemaal perfect! De topping die wij vervolgens voor onze pasta gebruiken bestaat uit champignons, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Je kunt met deze topping eindeloos variëren, gooi er gewoon overheen wat jij het lekkerst vindt. Een beetje van jezelf en een beetje van… uh, Foodness!
Deze pasta van 40aprons laat zien dat pasta met avocado een heel goed idee is. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een avondmaal voor 4 personen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ontpit de avocado’s en doe het vruchtvlees in de blender. Doe daar de knoflook, citroenrasp, olijfolie en citroensap bij. Voeg naar smaak zout en peper toe. Pulseer totdat je een mooie, gladde pastasaus hebt.
Bak de champignons zoals je ze lekker vindt.
Giet de pasta af, doe in een grote mengkom en doe daar vervolgens de saus over. Doe de tomaatjes en champignons er overheen en schep het goed door.
Verdeel de pasta over de borden en strooi de pijnboompitten erover.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Volkorenpasta 300-400 gram
-
Avocado 2 stuks (groot)
-
Knoflook 1-4 tenen (afhankelijk van waar je van houdt)
-
-
Citroensap van 1 citroen
-
Olijfolie 60 milliliter
Voor de topping
-
Champignons 8-10 stuks, in plakjes
-
Cherrytomaatjes 10 stuks, in vieren
-
Pijnboompitten 2-4 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties