logo
RECEPT

Kickstart sapje met komkommer, sinaasappelsap, kokoswater, gember en cayennepeper

010415171634vitacocoimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dat niets lekkerder is dan een pakje Vita Coco kokoswater na een intense workout, dat wist ik al. De elektrolyten die van nature in kokoswater voorkomen vullen het tekort daaraan in je lichaam na een portie zweten weer aan, wat kokoswater wat mij betreft een soort natuurlijk sportdrank maakt. Maarrr, soms wil je variëren. Daarom maakte ik een kruising tussen een smoothie en een sapje, maar dan met pit. Tijdens de tweede We Love Smoothies Workshop tipte een van de deelnemers dat het heel lekker is om peper aan je smoothie toe te voegen, dus daar móest ik iets mee doen. Het is meer een sapje geworden, maar dan met vezels van de komkommer (voor een voller gevoel) en zowel cayennepeper als gember. 

 

Begin je dag met deze kickstart: de sinaasappel (vitamine C!) gember en cayennepeper maken het namelijk ook nog eens een bijzonder gezond sapje. Gember is volgens de traditionele Chinese geneeswijze namelijk goed voor de spijsvertering, maar werkt ook helend voor de longen en maag. Cayennepeper mag er ook best zijn, want dat bevat o.a. vitamine B, C, E, K, A, mangaan, kalium en ijzer. Omdat je lichaam tijdens je slaap veel vocht verliest (wist je niet he?) schreeuwt je lijf bovendien om hydratatie 's ochtends, en daar is kokoswater dan weer heel goed voor – elektrolyten, remember?

 

Goed om te weten: Vita Coco wordt bij de meeste supermarkten ook in literpakken verkocht. Wel zo handig voor je smoothies en sappen!

Pers de sinaasappels uit.

 

Meng alle ingrediënten in een blender, tot je een vrijwel glad resultaat hebt. De komkommer en gember doen we in de blender zodat je nog wat vezels in je drank over houdt; dit geeft je een vol en verzadigd gevoel. 

 

Garneer je drankje eventueel met een extra snufje cayennepeper. Drink smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties