logo
RECEPT

Kruidige chilibrownies

180215144809brownieimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de brownie

Zoals je vandaag in Paultje's blog leest, zit het stofje capsaïcine in chilipepers. Dit stofje helpt je stofwisseling te versnellen. Ter ere van dit stofje heeft Paultje een recept opgesteld voor kruidige chocolade brownies. Met chilipeper, uiteraard.

Bekleed een vierkante bakvorm van 8 bij 8 inch met ongebleekt bakpapier en zet dat apart.

 

Gebruik je keukenmachine en voeg de walnoten, chilipoeder, lijnzaad en kaneel er aan toe en pulseer tot een geheel. Voeg het cacaopoeder toe en pulseer dan nog zo’n 10 seconden. Voeg de ontpitte dadels in 2 tot 3 keer toe en mix het tot een geheel.

 

Druk het mengsel in de bakvorm.

 

Gebruik een kleine kom om de ingrediënten voor de ganache te mengen en giet dit over je browniemengsel. (Tip: als je kokosolie niet vloeibaar is kun je hem het beste kort verwarmen.)

 

Strooi de rode peper vlokken erover heen.

 

Plaats de brownies in de koelkast totdat ze stevig zijn, of zet ze in de vriezer voor 5 minuten of iets langer (Ik hou van langer). Snij de brownies in vierkanten en bewaar het maximaal 4-5 dagen. Dat is mij nog nooit gelukt, ik eet me misselijk…

 

OPMERKING: Als je mengsel nog erg droog is na het mengen van alle ingrediënten dan kun je 2-4 eetlepels amandelmelk toevoegen en nog even door mengen tot het wel een mooi geheel vormt.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties