logo
RECEPT

Makkelijke Marokkaanse loempia’s: pakketjes met gekruid gehakt (zonder frituren!)

Loempiapakket met gehakt
INGREDIËNTEN
Voor de loempia pakketjes
Voor het eiermengsel

Het rollen van loempia’s blijft lastig. Deze gehakt pakketjes kun je gewoon vouwen zoals je wilt (het kán dus niet fout gaan), dus wat voor vorm je er ook van maakt: gewoon zeggen dat het zo hoort. Dit van oorsprong Marokkaanse recept wordt vooral veel tijdens de Ramadan gemaakt, maar de hapjes doen het ook heel goed als borrelhap op een feestje of als maaltijd wanneer je ze combineert met een lekkere groene salade. Ook leuk: omdat ze klein en makkelijk uit het vuistje te eten zijn, kun je de loempia pakketjes ook heel goed meenemen naar het strand of een picknick.

Net als de pasteitjes van filodeeg is dit een recept van de fantastische Sarah, die haar moeder het hemd van het lijf vraagt om voor mij preciés op papier te kunnen zetten hoe ze deze hapjes thuis maakt. Oh, en mag ik dan ook even van dit moment gebruik maken om te vertellen dat Sarah haar afstudeerscriptie heeft gehaald, met een onderzoek naar/over/voor het Youtube kanaal van Foodness? Ik ben TROTS!

Makkelijke Marokkaanse loempia's: pakketjes met gekruid gehakt (zonder frituren!)

Bereidingswijze makkelijke Marokkaanse loempia’s

Snijd de uien, paprika, courgette en koriander fijn en mix dit met het gehakt.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel rul met de specerijen: komijn, paprika, kerrie, gember en kurkuma. Breng op smaak met wat zout en peper.

Laat het gehaktmengsel afkoelen in een vergiet om het overtollige vocht kwijt te raken.

Trek ondertussen de loempiavellen vast van elkaar, zodat het vullen van de pakketjes straks makkelijker is.

Mix in een apart kommetje de eieren, melk, olie en een snufje zout.

Als het gehaktmengsel afgekoeld is kun je aan de pakketjes beginnen. Smeer de loempiavellen aan beide kanten met het eiermengsel. Schep dan 1 of 2 eetlepels van het gehaktmengsel in het midden van een vel. Vouw de bovenste en de onderste rand over de vulling. Het pakketje is nu een balk. Vouw nu de zijkanten over de vulling. Nu moet je een vierkantje hebben. Of, zoals ik al eerder zei, ga zelf los. Rollen, vouwen, werk met satéprikkers… Probeer er wel voor te zorgen dat er geen ‘gaten’ zijn waar de vulling door naar buiten komt. Ga zo door met het vullen van de loempiavellen tot de vellen of de vulling op is.

Bak nu de loempiapakketjes in een droge pan tot ze goudbruin kleuren.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties