Omelet muffins met spinazie, quinoa en Hüttenkäse
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 50 gram (gekookt)
-
Eieren 2 stuks
-
Hüttenkase 100 gram
-
Cayennepeper 1/2 theelepel (poeder)
-
Kerriepoeder 1/2 theelepel
-
Zout snufje
-
Spinazie 150 gram iglo fijn gehakte spinazie (pak 450 gram)
Wie moeite heeft om genoeg groenten binnen te krijgen moet deze ontbijtmuffins eens proberen. Je maakt ze van ei en roert er o.a. spinazie doorheen – dat is vast één portie groente voor vandaag! Zelf heb ik standaard een pakje diepvriesspinazie van iglo in de vriezer liggen; dat kun je makkelijk bewaren zodat je ook als je geen verse boodschappen gedaan hebt makkelijk iets gezonds kunt fabriceren. De spinazie is in losse deelblokjes ingevroren dus je hoeft niet alles direct te gebruiken, maar kunt uit de verpakking halen wat je nodig hebt (in dit geval 1/3 van het pak van 450 gram) en de rest bewaren in de vriezer. Omdat er naast ei en spinazie ook quinoa en Hüttenkäse in deze muffins zit zijn ze vullend genoeg om een actieve ochtend mee door te komen. Met dit recept maak je 6 muffins, goed voor een ontbijt voor 2 personen.
Wist je dat het invriezen van groenten ervoor zorgt dat er meer voedingsstoffen behouden blijven? Doordat deze spinazie direct na de oogst wordt ingevroren door iglo gaan er geen vitamines verloren tijdens de opslag of het vervoer naar de supermarkt. Het klinkt gek, maar een verse bos spinazie in de supermarkt bevat daardoor doorgaans minder vitamines dan de ingevroren variant. Dit geldt natuurlijk niet voor groenten die vers bij de boer uit de grond komen of die je plukt uit je eigen groentetuin – verser dan dat kan niet!
Bereidingswijze
Laat de spinazie ontdooien door het een minuut of 20 op het aanrecht te laten staan in een schaaltje, of door de deelblokjes 3-4 minuutjes in de magnetron te zetten.
Roer de spinazie los met de eieren, kerriepoeder, cayennepeper, zout en Hüttenkäse.
Roer tot slot ook de quinoa erdoor.
Vet 6 ovenbestendige muffinvormpjes in. Ik gebruik altijd graag siliconen vormpjes omdat die lekker flexibel zijn en de muffins daar makkelijk uit kunt halen.
Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Ze zijn klaar als je de vulling volledig gestold is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag aan blijft plakken als je hem uit de muffin haalt is-ie gaar.
Eet direct!
Tip: Je kunt de muffins 3-4 dagen bewaren in de koelkast.
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 50 gram (gekookt)
-
Eieren 2 stuks
-
Hüttenkase 100 gram
-
Cayennepeper 1/2 theelepel (poeder)
-
Kerriepoeder 1/2 theelepel
-
Zout snufje
-
Spinazie 150 gram iglo fijn gehakte spinazie (pak 450 gram)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties