
INGREDIËNTEN
-
Groene asperges 400 gram
-
Mais 150 gram
-
Zalm 2 stuks filet op de huid (300 - 400 gram)
-
Kikkererwten blik van 410 gram
-
Gemengde sla 100 gram
-
Sjalot 2 stuks
-
Pesto 4 eetlepels
-
Olijfolie 4 eetlepels
-
Mozzarella 250 gram
Met Pasen om de hoek snakken we al naar een paasbrunch om van te genieten. De feestdag valt al vroeg in april, namelijk op zondag de 4de. Maak hier gebruik van en kies eens voor een lekkere paasbrunch met seizoensfruit of -groente, zoals deze asperge bowl! Zo profiteer je van de volle smaak van deze producten van eigen bodem en zet je de lekkerste gerechten op tafel.
Een van mijn favorieten recepten is dus de asperge bowl met zalm en mozzarella. Oorspronkelijk loopt het aspergeseizoen van halverwege april tot en met juni, maar door de moderne landbouw gaat het aspergeseizoen vaak al begin april van start. Hierdoor kunnen wij ook dit jaar tijdens de paasbrunch toch al genieten van dit heerlijke gerecht.
Bekijk ook: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood
Nodig voor asperge bowl:
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 min | 607 kcal per portie
Groene asperges, 400 gram
Bonduelle mini crispy maïs, 150 gram
Zalmfilet met huid, 2 stuks
Kikkererwten, 410 gram
Eikenbladsla melange, 100 gram
Sjalotjes, 2 stuks
Groene pesto, 4 eetlepels
Olijfolie, 4 eetlepels
Mozzarella, 250 gram
Zo maak je dit paasbrunch gerecht
Maak de asperges schoon door de houtachtige uiteinden te verwijderen. Snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 4 centimeter.
Halveer beide zalmfilets zodat je vier stukken vis hebt. Smeer de asperges en zalm in met de olijfolie. Spoel zowel de mais als de kikkererwten apart van elkaar schoon en laat ze uitlekken.
Gril de asperges in een verhitte grillpan voor ongeveer 5 min totdat ze beetgaar zijn. Laat ze afkoelen op een apart bord tot lauwwarm. Grill ondertussen de stukken zalm gedurende 2 tot 3 minuten. Als de buitenkant bruin is, maar de vis van binnen nog zacht, sappig en rosé , is de zalm klaar.
Pak diepe kommen of borden en leg er een bedje van sla in. Snijd de mozzarella in schijven en de sjalotjes in reepjes.
Plaats de asperges, maïs, kikkererwten, sjalotten, mozzarella en de zalmfilets in de borden. Verdeel de pesto over het gerecht en maak het op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Ben jij op zoek naar nog meer lekkere gerechten? Er zijn nog veel meer leuke recepten voor jouw paasbrunch of paasdiner!
INGREDIËNTEN
-
Groene asperges 400 gram
-
Mais 150 gram
-
Zalm 2 stuks filet op de huid (300 - 400 gram)
-
Kikkererwten blik van 410 gram
-
Gemengde sla 100 gram
-
Sjalot 2 stuks
-
Pesto 4 eetlepels
-
Olijfolie 4 eetlepels
-
Mozzarella 250 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties