logo
121114101807choctaartimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de chocoladelaag

Als health lover wil je voor je verjaardag (of elke ander feestje) je gasten natuurlijk laten genieten van de meest gezonde voeding, waar je zelf voor 100% achter staat. Deze zalige taart geeft een WOW!-effect als je hem ziet, en is tevens ook zo super gezond! Gegarandeerd dat je het recept van Susanne van As Healthy As Possible aan je gasten moet vertellen, geloof ons maar. Susanne gebruikte een springvorm met een doorsnede van 20 centimeter.

Week de dadels en noten een nacht in water. Zet weg bij kamertemperatuur.

 

Gooi het weekwater de volgende dag weg en spoel de noten en dadels nog even af. Doe ze met een beetje zout in de keukenmachine en maal tot een homogene massa.

 

Bekleed de springvorm (20 centimeter doorsnede) met bakpapier en doe de gemalen noten en dadels in de springvorm. Druk goed aan zodat de laag overal even dik is. Zet dit weg in de koelkast.

 

Ontpit de avocado en doe het vruchtvlees samen met de bananen, rozijnen, kokos, kaneel en cacaopoeder in de keukenmachine. Maal ongeveer 1 tot 2 minuten tot een mooi glad mengsel ontstaat.

 

Uiteraard mag je tussendoor even proeven! Mag de cacaosmaak sterker? Voeg dan meer cacaopoeder toe. Moet het zoeter? Voeg dan meer rozijnen toe. Of wil je het frisser? Dan kun je bijvoorbeeld wat citroenrasp toevoegen.

 

Haal de springvorm weer uit de koelkast en doe de chocoladelaag op de noten-dadel bodem.

 

Laat de taart een paar uur in de koelkast goed koud worden.

 

Strooi ongeveer een uur voordat je het opdient nog wat kokospoeder op de chocoladelaag en maak het verder mooi met verschillende noten, cacaonibs en gojibessen.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties