
INGREDIËNTEN
-
Risotto rijst 150 gram
-
Bouillon(blokje) 600 milliliter
-
Bier 100 milliliter
-
Paddenstoelenmelange 150 gram
-
Parmezaanse kaas 40 gram, geraspt
-
Basilicum handje (vers!)
Risotto maken met bier? Ja, dat kan gewoon! Italianen draaien zich om in hun graf, maar dat is dan maar zo. Risotto met bier is namelijk gewoon een goed idee! Waar wijn een zuurtje geeft aan risotto, geeft bier juist een diepe hartige ondertoon, met een klein zoetje.
Het bier dat mij door de risotto ging stamt uit België. Tijdens een tripje naar Mechelen proefde ik in de brouwerij Het Anker het mega lekkere Gouden Carolus bier. Die ging door de risotto! Overigens bestaat er ook nog eens bijzondere versie van: Het Cuvée van de Keizer – een variant die is geinfuseerd met whisky. Die deed ik uiteraard niet door de risotto (zonde!), maar dronk ik vooraf als aperitief. Hmm…
Ingrediënten risotto met bier
(voor 2 porties als hoofdgerecht)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze risotto met bier
Fruit de gesnipperde ui en plakjes knoflook in een flinke scheut olijfolie
Voeg de risotto rijst toe aan de pan. Hussel tot alle rijstkorrels een laagje olie bevatten en glimmen, zodat ze niet aanbakken.
Giet het bier in de pan. Roer door.
Giet, wanneer het bier grotendeels verdampt is, de paddenstoelenbouillon scheut voor scheut bij de rijst. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst, en giet er dan weer wat bouillon bij. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de rijst gaar is, dus je kunt rustig aan doen!
Voeg de in reepjes gesneden paddenstoelen toe na 10 minuten roeren in de risottorijst (dus halverwege de 20 minuten die de rijst in totaal nodig heeft om gaar te worden). Blijf roeren.
Vlak voor het serveren roer je de helft van de parmezaanse kaas door de risotto, evenals de helft van de basilicum.
Verdeel de risotto over twee borden. Garneer eventueel met wat rucola. Bestrooi de risotto met de laatste parmezaanse kaas en de overgebleven verse basilicum.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Risotto rijst 150 gram
-
Bouillon(blokje) 600 milliliter
-
Bier 100 milliliter
-
Paddenstoelenmelange 150 gram
-
Parmezaanse kaas 40 gram, geraspt
-
Basilicum handje (vers!)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties