logo
RECEPT

Risotto met donker bier, paddenstoelen en basilicum

Risotto met paddenstoelen, basilicum en donker bier - Foodness.nl
INGREDIËNTEN

Risotto maken met bier? Ja, dat kan gewoon! Italianen draaien zich om in hun graf, maar dat is dan maar zo. Risotto met bier is namelijk gewoon een goed idee! Waar wijn een zuurtje geeft aan risotto, geeft bier juist een diepe hartige ondertoon, met een klein zoetje.

Het bier dat mij door de risotto ging stamt uit België. Tijdens een tripje naar Mechelen proefde ik in de brouwerij Het Anker het mega lekkere Gouden Carolus bier. Die ging door de risotto! Overigens bestaat er ook nog eens bijzondere versie van: Het Cuvée van de Keizer – een variant die is geinfuseerd met whisky. Die deed ik uiteraard niet door de risotto (zonde!), maar dronk ik vooraf als aperitief. Hmm…

Risotto met paddenstoelen, basilicum en donker bier - Foodness.nl

Ingrediënten risotto met bier

(voor 2 porties als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze risotto met bier

Fruit de gesnipperde ui en plakjes knoflook in een flinke scheut olijfolie

Voeg de risotto rijst toe aan de pan. Hussel tot alle rijstkorrels een laagje olie bevatten en glimmen, zodat ze niet aanbakken.

Giet het bier in de pan. Roer door.

Giet, wanneer het bier grotendeels verdampt is, de paddenstoelenbouillon scheut voor scheut bij de rijst. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst, en giet er dan weer wat bouillon bij. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de rijst gaar is, dus je kunt rustig aan doen!

Voeg de in reepjes gesneden paddenstoelen toe na 10 minuten roeren in de risottorijst (dus halverwege de 20 minuten die de rijst in totaal nodig heeft om gaar te worden). Blijf roeren.

Vlak voor het serveren roer je de helft van de parmezaanse kaas door de risotto, evenals de helft van de basilicum.

Verdeel de risotto over twee borden. Garneer eventueel met wat rucola. Bestrooi de risotto met de laatste parmezaanse kaas en de overgebleven verse basilicum.

Eet smakelijk!

Risotto met paddenstoelen, basilicum en donker bier - Foodness.nl

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties