Rucolasalade met aardbeien en citroendressing

INGREDIËNTEN
-
Rucola 80 gram
-
Aardbeien 6 stuks, in vieren gesneden
-
Citroensap 2 eetlepels (van Meyer citroenen)
-
Avocado olie 2 eetlepels
-
Amandelschaafsel 30 gram
Deze salade van Cook Eat Paleo is heel makkelijk om te maken, maar erg lekker. Kun je geen Meyer citroenen (een kruising tussen citroen en mandarijn) vinden? Dan kun je hier ook gewone citroenen voor gebruiken. Dan moet je wel een klein beetje honing toevoegen voor een licht zoete smaak. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn genoeg voor een lichte lunch voor twee personen.
Wie liever geen aardbeien gebruikt in januari (wegens milieufactoren en/of de pittige prijs) vervangt die door seizoensfruit, zoals partjes mandarijn of stukjes peer.
Voor de dressing gebruiken we hier avocado olie, dat je ook als bodylotion of massageolie kunt gebruiken en dat o.a. te koop is bij de Tuinen. In plaats van avocado olie kun je ook gewoon olijfolie gebruiken.
Leg de rucola op de borden, strooi daaroverheen het amandelschaafsel en leg daarop de aardbeipartjes
Meng het citroensap, avocado olie, zout en peper tot een dressing.
Sprenkel een beetje dressing over de salade en serveer de rest ernaast. Strooi nog wat zout en peper over de salade naar smaak.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Rucola 80 gram
-
Aardbeien 6 stuks, in vieren gesneden
-
Citroensap 2 eetlepels (van Meyer citroenen)
-
Avocado olie 2 eetlepels
-
Amandelschaafsel 30 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties