
INGREDIËNTEN
-
Sinaasappel 1 stuks
-
Ricotta 50 gram
-
Gemengde sla 100 gram
-
Groene asperges 100 gram
-
Parmezaanse kaas 2 eetlepels, geraspt
-
Pijnboompitten 2 eetlepels, geroosterd (eventueel)
-
Peterselie 3 takjes (vers, bv. krulpeterselie)
-
Balsamicoazijn 2 eetlepels - of zoveel mogelijk
Ohh, balsamico! Mijn koffer zat er vól mee toen ik terug vloog vanuit Italië. Weet je hoe je een goede balsamico herkent? Hoe stroperiger het eruit ziet, hoe beter – over het algemeen. Als het bijna vloeibaar is het je een zure balsamico te pakken, als het dikke druppels of strepen vormt die bijna niet uitlopen, dan is je balsamico bijna net zo zoet als jam en té lekker. Om de komst van de herfst in te luiden zonder de zomer meteen volledig vaarwel te zeggen ligt deze salade precies tussen de twee seizoenen in.
Oh, en één tip: wees vooral niet zuinig met de balsamico.
Bereidingswijze salade met sinaasappel
(voor 1 portie)
Grill de asperges gaar in een grillpan of in een tosti-ijzer.
Schil de sinaasappel en snijd de partjes ertussenuit.
Scheur de little gem sla in grove stukken en verdeel over je bord.
Verdeel de ricotta over de sla, en strooi de parmezaanse kaas over de ricotta.
Maak je bord af met de partjes sinaasappel, de groene asperges en de verse krulpeterselie.
Begiet gul met de balsamico.
Garneer eventueel nog met geroosterde pijnboompitten.
INGREDIËNTEN
-
Sinaasappel 1 stuks
-
Ricotta 50 gram
-
Gemengde sla 100 gram
-
Groene asperges 100 gram
-
Parmezaanse kaas 2 eetlepels, geraspt
-
Pijnboompitten 2 eetlepels, geroosterd (eventueel)
-
Peterselie 3 takjes (vers, bv. krulpeterselie)
-
Balsamicoazijn 2 eetlepels - of zoveel mogelijk

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties