INGREDIËNTEN
-
Noedels 270 gram
-
Gember 1 eetlepel, geraspt
-
Wortel 55 gram, geraspt
-
Radijs 60 gram, in plakjes
-
Rode paprika 2 stuks, in reepjes en geroosterd
-
Komkommer 60 gram, julienne gesneden
-
Lente-ui 50 gram, geroosterd
-
Sesamzaadjes 40 gram, geroosterd
-
Koriander 25 gram
-
Pinda's 30 gram (ongezouten), gehakt
Voor de dressing
-
Arachideolie 60 milliliter
-
Sesamolie 3 eetlepels
-
Suree Sriracha chili saus 2 eetlepels
-
Rijstazijn 3 eetlepels
-
Zoete sojasaus 120 milliliter
-
Honing 1 eetlepel
-
Knoflook 1 teen, uitgeperst
Vind je noedels net zo lekker als wij, maar wil je toch een gezonde keuze maken? Maak je maaltijd dan met boekweitnoedels, ook wel soba noedels genoemd. Je hebt vast nog wel wat noedels over van een eerder gerecht dat je met boetweitnoedels maakte, dan kun je nu mooi je restjes opmaken!
Dit recept van Killing Thyme kun je prima eten als lunch, maar ook als avondmaaltijd. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een avondmaaltijd voor 6 personen. Eet je hem liever als lunch? Dan kun je er acht monden mee vullen. Die ene saus, met die moeilijke naam, is gewoon bij supermarkten als Albert Heijn verkrijgbaar. Laat je daar vooral niet door tegenhouden!
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een grote mengkom en meng goed.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af zodra ze klaar zijn en spoel ze af met koud water. Laat daarna goed uitlekken.
Doe de noedels in een grote mengkom en doe daar de groenten, gehakte pinda’s en de geroosterde sesamzaadjes bij.
Giet de dressing erover en meng alles goed door tot alles bedekt is met de dressing.
Verdeel over de borden en garneer met een beetje lente-ui, pinda’s en de koriander.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Noedels 270 gram
-
Gember 1 eetlepel, geraspt
-
Wortel 55 gram, geraspt
-
Radijs 60 gram, in plakjes
-
Rode paprika 2 stuks, in reepjes en geroosterd
-
Komkommer 60 gram, julienne gesneden
-
Lente-ui 50 gram, geroosterd
-
Sesamzaadjes 40 gram, geroosterd
-
Koriander 25 gram
-
Pinda's 30 gram (ongezouten), gehakt
Voor de dressing
-
Arachideolie 60 milliliter
-
Sesamolie 3 eetlepels
-
Suree Sriracha chili saus 2 eetlepels
-
Rijstazijn 3 eetlepels
-
Zoete sojasaus 120 milliliter
-
Honing 1 eetlepel
-
Knoflook 1 teen, uitgeperst
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties