INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Sperziebonen 250 gram
-
Veldsla 100 gram
-
Dadels 75 gram, ontpit
-
Walnoten 75 gram
-
Geitenkaas 100 gram (zacht)
-
Appel 1 stuks, in dunne plakjes
Voor de dressing
-
Walnootolie 3 eetlepels (of olijfolie, kan ook!)
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Honing 1 theelepel
-
Zout snufje (+peper)
Hoewel het volgens culinaire kenners een dooddoener is, ga ik zelf bijzonder lekker op de good old salade geitenkaas. Want waarom zou je niét houden van de combinatie van licht zure jonge geitenkaas, zoete en romige dadels, met walnoten en een goed balsamicodressing? Kan niet mis gaan, deze combi!
Bereidingswijze salade geitenkaas
(voor 4 personen als bijgerecht, of 2 personen als lunch)
Blancheer de bonen 2 minuten zodat ze niet meer volledig rauw zijn, maar nog wel knapperig.
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen met een vork.
Snijd de dadels door de helft.
Doe de sla in een slakom, samen met de fijne bonen. Hussel de dressing erdoor.
Verdeel de dunne plakjes appel, gehalveerde dadels en de walnoten over de salade.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Sperziebonen 250 gram
-
Veldsla 100 gram
-
Dadels 75 gram, ontpit
-
Walnoten 75 gram
-
Geitenkaas 100 gram (zacht)
-
Appel 1 stuks, in dunne plakjes
Voor de dressing
-
Walnootolie 3 eetlepels (of olijfolie, kan ook!)
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Honing 1 theelepel
-
Zout snufje (+peper)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties