
INGREDIËNTEN
-
Gemengde sla 40 gram
-
Zoete aardappel 200 gram (1 flinke aardappel)
-
Rozijnen 2 eetlepels
-
Appel 1/2 stuks, in kleine stukjes
-
Geitenkaas 25 gram
-
Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
-
Balsamicoazijn 1/2 eetlepel
Zoete aardappel is een hele goede bron van zetmeel, omdat hij relatief weinig koolhydraten bevat maar wel heel veel vezels en vitaminen. Net als bijvoorbeeld quinoa en volkorenbrood bevat zoete aardappel koolhydraten die bestaan uit lange ketens, die je lichaam niet heel snel kan opnemen. Ze zorgen er dus voor dat je relatief lang een vol gevoel blijft houden, handig he?
Tip: bereid meteen een halve kilo zoete aardappel, zodat je ook wat kunt bewaren voor morgen of overmorgen.
Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Snijd hem in 6 of 8 partjes.
Klop de olijfolie en balsamicoazijn met een vork tot een simpele dressing.
Schik de salade, rozijnen, stukjes appel en geitenkaas.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Gemengde sla 40 gram
-
Zoete aardappel 200 gram (1 flinke aardappel)
-
Rozijnen 2 eetlepels
-
Appel 1/2 stuks, in kleine stukjes
-
Geitenkaas 25 gram
-
Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
-
Balsamicoazijn 1/2 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties