Spinaziesalade met mozzarella en aardbei

INGREDIËNTEN
-
-
-
Aardbeien Handje
-
-
Rucola Grote hand
-
Spinazie Grote hand
-
-
Amandelschaafsel 3 eetlepels
Ter gernering
-
Sesamzaadjes 1 eetlepel
Voor de dressing
-
Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Honing 1 theelepel
Op dit moment is het – eigenlijk nog nét niet – de perfecte timing om een salade met aardbeien te maken. Van juni tot en met september zijn de Hollandse aardbeien op hun lekkerst en daar moeten we natuurlijk gebruik van gaan maken! Wil je graag weten hoe je milieuvriendelijk kunt kiezen? Gebruik dan deze superhandige groente- en fruitkalander.
Even terug waarvoor je hier naartoe kwam, de overheerlijke salade. De credits van deze salade gaan naar Claudia van Hungry for Heahty Food. Oh, misschien is het fijn om te weten dat deze salade voldoende is voor 1 persoon. We gebruiken mozzarella voor de salade, lees hier welke mozzarella absoluut de lekkerste is!
Ontkroon de aardbeien en snijd ze door midden. Aardbeien ontkronen kun je heel simpel doen met dit trucje van Claartje.
Scheur de mozzarella in stukjes, snijd de komkommer in plakjes en de ui in kleine blokjes. Meng met de spinazie en rucola tot een mooie salade.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren en doe door de salade.
Strooi je sesam erover en maak het af met de dressing. Doe er zoveel dressing over als je lekker vindt, heb je te kort? Dan maak je heel simpel extra dressing bij!
Enjoy!
INGREDIËNTEN
-
-
-
Aardbeien Handje
-
-
Rucola Grote hand
-
Spinazie Grote hand
-
-
Amandelschaafsel 3 eetlepels
Ter gernering
-
Sesamzaadjes 1 eetlepel
Voor de dressing
-
Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
-
Honing 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties