logo
RECEPT

Super superfood smoothie met ananas en spirulina

110515234319BFimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als je een zware dag voor de boeg hebt kun je die maar beter op volle kracht beginnen. Een super superfood smoothie als ontbijt is dan geen overbodige luxe, maar een noodzakelijkheid. De combinatie van o.a. spirulina, kokoswater, moerbeien en ananas geeft je een ware energieboost en de boerenkool en banaan zorgen er bovendien voor dat je een verzadigd gevoel hebt dat lang aanhoudt. Met dit recept maakt je 1 hele grote portie (dan is het een heel ontbijt), of twee kleine porties (zodat je er bijvoorbeeld nog twee crackers bij eet als ontbijt).

 

body & fit shop, smoothie, workshop, dadels, moerbeien, instant coconut, recept, gezond, superfood, slank

 

Voor deze smoothie gebruik ik spirulinapoeder, wortelpoeder en Instant Coconut van Body&Fitshop. Het handige aan deze poeders is dat ze lang houdbaar zijn en niet veel plek innemen in je keuken. Natuurlijk werk je het liefste met verse producten, maar dat is nu eenmaal niet altijd haalbaar. Op die momenten vind ik deze poeders een handig alternatief! Samen met de verse boerenkool, ananas en gedroogde moerbeien een top combi.

Maak de Instant Coconut (kokoswaterpoeder) aan met 250 milliliter water.

 

Snijd de banaan en ananas in stukjes, als je dat nog niet gedaan had. Doe in de blender.

 

Voeg de boerenkool, het spirulinapoeder en wortelpoeder, dadels, moerbeien en kokoswater ook in de blender.

 

Pulseer 2-3 minuten, tot je een egale en zachte smoothie hebt. Garneer eventueel met wat extra moerbeien, of strooi er twee eetlepels Shake & Smoothie mix van B&F over. Yum!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties